Cati medici au parasit sistemul sanitar din 2007

04/11/2013

Cati medici au parasit sistemul sanitar din 2007

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cati-medici-au-parasit-sistemul-sanitar-din-2007/

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorIncepand cu anul 2007 pana in prezent, un numar foarte mare de medici si asistenti medicali au parasit sistemul medical. Se estimeaza ca numarul medicilor a atins cifra de 14.000, iar cel al asistentilor medicali de 50.000.

Salariile medicilor – un motiv de a parasi sistemul

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, a subliniat decalajul major intre pregatirea unui cadru medical si remuneratia sa.

Cat castiga un doctor in stiinte medicale in Romania

Presedintele CMR critica grila de salarizare a medicilor. Acesta a precizat diferenta de salarizare intre un medic chirurg cu 25 de ani vechime si un stagiar la ANI.

Conform precizarilor prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, un medic chirurg cu o asemenea vechime si pregatire are un salariu de 3.200 de lei, fata de 3.900 de lei cat castiga un stagiar ANI.

Cu ce bani s-ar fi dublat veniturile rezidentilor

Cresterea veniturilor medicilor rezidenti ar fi fost posibila daca suma de 47 milioane de euro alocati SPP pentru construirea unui sediu nou ar fi fost acordata sanatatii, conform declaratiilor presedintelui CMR.

Aceste declaratii care vizeaza direct salarizarea medicilor si veniturile alocate sistemului sanitar vin in contextul protestului profesionistilor in sanatate care a avut loc sambata in Bucuresti.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: