Cati bolnavi cu hepatita B si C primesc tratament in Romania

10/10/2013

Cati bolnavi cu hepatita B si C primesc tratament in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cati-bolnavi-cu-hepatita-b-si-c-primesc-tratament-in-romania/

hepatitacRomania se situeaza pe locul 25 in Europa, din 30 de tari, in tratarea hepatitei C. Dintre pacientii bolnavi de hepatita C, aproximativ 4,1% beneficiaza de tratament, conform precizarilor lui Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF).

2 milioane de persoane infectate cu virusul B si C

Din cei 500.000 de bolnavi cu hepatita B si C, doar 23.341 de persoane au beneficiat in ultimii ani de tratament, conform unui raport al Comisiei Europene privind situatia cazurilor de hepatita B si C din Romania.

“Preventia si diagnosticarea precoce sunt esentiale in ceea ce priveste hepatitele B si C. Populatia trebuie sa constientizeze faptul ca hepatitele sunt probleme de sanatate publica iar depistarea din timp inseamna o mai buna complianta la tratament, dar si prevenirea contaminarii altor persoane”, a precizat Mihai Voiculescu.

Persoanele cu risc de contaminare cu virusul C

Persoanele cu cel mai mare risc de imbolnavire cu hepatita C sunt cadrele medicale care intra in contact cu bolnavii cu hepatita C, persoanele care consuma droguri, persoanele din penitenciare sau cazarmi.

Conform prezicarilor presedintelui ARSF, cea mai mare prevalenta pentru hepatita B si C se regaseste in Caracal, Corabia, Tulcea si Constanta.

Introducerea in Romania a triplei terapii

Mihai Voiculescu a precizat ca este necesar sa se introduca triterapia, eficienta in zona Balcanilor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: