Cati bani a platit Ministerul Sanatatii pentru vaccinul ROR

27/09/2016

Cati bani a platit Ministerul Sanatatii pentru vaccinul ROR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cati-bani-a-platit-ministerul-sanatatii-pentru-vaccinul-ror/

vaccin-lipsa-hexacimaMinisterul Sanatatii a platit 9,1 milioane de lei pentru achizitia celor 380.800 de doze de vaccin ROR (rubeola, oreion, rujeola).

Saptamana trecuta, oficialii anuntau ca in Romania este epidemie de rujeola.

“Furnizorul vaccinului este compania Farmexpert DCI”, au transmis reprezentantii Ministerului Sanatatii, potrivit publicatiei Ziarul Financiar.

De asemenea, ZF a intrebat daca acest stoc asigurat in urma contractului este suficient si daca dozele au ajuns in cabinetele tuturor medicilor de familie, dar nu a primit raspuns.

Saptamana trecuta, oficialii Ministerului Sanatatii anuntau ca a fost confirmat si al treilea deces cauzat de rujeola, dupa ce ministerul anuntase ca in Romania se inregistreaza epidemie de rujeola, cauzata, in principal, de scaderea ratei de vaccinare.

In primele opt luni ale anului au fost inregistrate  675 de cazuri de rujeola, iar trei copii au murit, in timp ce anul trecut au fost inregistrate doar sapte cazuri de imbolnavire.

In Romania erau anul trecut 385.000 de copii cu varsta pana intr-un an, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica. Anual se nasc intre 180.000 si 190.000 de copii in Romania, mai relateaza Ziarul Financiar.

Romania este tara europeana cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile, respectiv de noua decese la fiecare o mie de nascuti vii in conditiile in care media europeana este de doua ori mai mica.

In acest timp, tot mai multi parinti refuza sa isi vaccineze copiii, pe fondul neincrederii in calitatea si siguranta dozelor de vaccin.  

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial