Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

28/07/2021
Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cate-doze-de-vaccin-anti-covid-a-vandut-si-a-donat-romania/

Romania a vandut, pana in prezent, 1.170.000 de doze de vaccin, a donat sute de mii de doze si are mai multe astfel de demersuri in desfasurare.

“Pentru Danemarca – 1.170.000 de doze de vaccin care au fost vandute, dupa care avem pentru Republica Moldova – peste jumatate de milion de doze si pentru Ucraina – 100.800, pentru Argentina – 30.000 de doze si Serbia – 50.400. Acestea sunt acordurile finalizate pana in acest moment”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

De asemenea, el a facut referire si la dozele de vaccin care sunt aproape de expirare.

“Sunt 1.400.000 de doze care expira la sfarsitul lunii august. Ma rog, expira in fiecare luna. (…) Deci, e un ciclu, o speranta de viata, sa ii spun asa, fireasca pentru toate vaccinurile, nu doar pentru cele care sosesc in Romania, ci toate cele care sunt distribuite la nivel european. De aici si importanta unui management eficient al stocurilor”, a mai declarat Andrei Baciu.

Pentru perioada urmatoare, autoritatile au suspendat livrarile pentru o parte din vaccinuri pentru a avea un management cat mai eficient al stocurilor

Etichete: doze vaccin vandute romania, donatie doze vaccin romania, vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: