Cat de informat esti in cazul bolii Parkinson?

28/06/2013

Cat de informat esti in cazul bolii Parkinson?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cat-de-informat-esti-in-cazul-bolii-parkinson/

parkinsonPacientii care sufera de boala Parkinson, medicii care trateaza boala Parkinson, precum si famiile care sprijina unul dintre membrii familiei cu boala Parkinson au posibilitatea la inceputul lunii iulie sa se informeze, sa-si clarifice intrebarile despre simptome si tratamentul corect al bolii Parkinson, dar si sa intre in dialog cu specialistii in tratarea bolii Parkinson.

Intre 4-5 iulie la Iasi se va desfasura cea de-a treia editie a Conferintei “Abordare integrate a bolii Parkinson in echipa medic-pacient-farmacist”. La conferinta vor lua parte o arie larga de specialisti precum medici de familie, neurologi, neurochirurgi, kinetoterapeuti, , nutritionişti, geriatri, psihologi, psihoterapeuti, , specialisti în recuperare medicala, farmacisti, asistenti medicali si de farmacie.

Subiectele de interes ale conferintei au o raza de interes si de acoperire foarte mare. Medicii de familie, pacientii si specialistii vor putea sa se informeze si sa dezbata urmatoarele subiecte:

 • Monitorizarea bolnavilor cu Parkinson de catre medicii de familie
 • Perspectiva pacientului
 • Diagnosticul bolii Parkinson
 • Efectele adverse ale medicamentelor administrate pacientilor cu boala de Parkinson
 • Recuperarea neurologica a pacientului cu boala Parkinson
 • Scorul simptomelor in boala Pasrkinson
 • Kinototerapia
 • Disfunctia cardiovasculara in boala Parkinson
 • Depresia si anxietatea la pacientii cu Parkinson
 • Managementul durerii suferite de pacienti
 • Tulburari urologice in boala Parkinson

Medicii de familie si pacientii suferind de boala Parkinson vor afla de asemenea sfaturi de zi cu zi pentru monitorizarea corecta a bolii, ce presupune stilul de viata al unui pacient cu boala Parkinson precum si gradul de longevitate in cazul acestei boli.

Coordonatorul conferintei “Abordare integrate a bolii Parkinson in echipa medic-pacient-farmacist” este prof.dr. Cristian Doru Popescu, seful sectiei de Nurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iasi. Dintre specialistii care vor sustine comunicari mentionam: Prof. dr. Cristian Dinu Popescu, Conf. dr. Aurora Constantinescu, Conf. dr. Gabriel Prada, Prof. dr. Luiza Spiru, Conf. dr. Gabriela Raveica, dr. Doru Baltag, dr. Izabela Frunza, dr. Dan Farcas, dr. Karmenina Reaboiu, ktp. Elena Nechifor, Luminiţa Măriuţă, Irina Pavaluc, Mihai Vleju, Ionut Tudorancea.

Pacientii care vor participa la conferinta vor beneficia de cate un volum din cartea ‘Sfaturi de zi cu zi in boala Parkinson’ (Dan Răican, dr. Dan Farcas), de accesul la lucrari, pauzele de cafea, cina festiva.

Medicii si asistentii de farmacie vor beneficia in plus si de diploma si creditele EMC/EFC.

 

Taxele de participare: 30 lei pentru membrii Asociatiei de lupta împotriva bolii Parkinson, 50 lei pentru pacienţi non-membri ai asociatiei, însotitori, asistenti medicali şi de farmacie, 100 lei pentru medici şi farmacisti. 

Detalii şi înscriere la Conferinta “Abordare integrate a bolii Parkinson in echipa medic-pacient-farmacist”  le gasiti pe www.houston.ro.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: