CASMB pune in aplicare masurile dispuse de CNAS

15/03/2017

CASMB pune in aplicare masurile dispuse de CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/casmb-pune-in-aplicare-masurile-cnas/

CNAS-2

In urma numeroaselor solicitari de presa primite la CASMB referitoare la comunicatul Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) prin care acesta contesta notificarile primite de unii furnizori de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu CASMB, se fac urmatoarele precizari intr-un comunicat de presa:

Directia Generala de Monitorizare, Control si Antifrauda (DGMCA)   din cadrul CNAS a efectuat un control la nivelul CASMB care a avut ca obiect  verificarea contractelor incheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru perioada 2013 — 2015.

Prin Raportul de control al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, transmis la  CASMB pentru punere in aplicare, s-a constatat  incalcarea unor prevederi ale Normelor de aplicare a Contractului—cadru de catre unii  furnizori de servicii medicale si s-au dispus masuri in consecinta.

CASMB este o institutie publica aflata in subordinea CNAS si  are obligatia legala de a pune in aplicare masurile prevazute de Raportul de control al DGMCA, din cadrul CNAS.

Conform comunicatului, CASMB mai precizeaza ca a transmis notificari catre furnizorii de servicii medicale mentionati ca au incalcat reglementarile legale in vigoare la acea data, respectand astfel masurile dispuse in Raportul DGMCA. Furnizorii de servicii medicale au posibilitatea de a contesta masurile dispuse prin Raportul de control, in conformitate cu prevederile contractuale, in  termenul legal.

“Dorim sa asiguram, pe aceasta cale, ca asiguratii care au beneficiat de serviciile medicale nu vor avea de suferit niciun fel de consecinte, aspectele constatate  care fac obiectul Raportului de control mai sus mentionat fiind o procedura derulata strict intre CASMB si furnizorii de servicii medicale”, mai scrie in finalul comunicatului emis de CASMB.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava

Ghidul “Recomandari de vaccinare a pacientilor cu imunodeficiente de diverse cauze”, in dezbatere publica

Incidenta ridicata a cazurilor de Covid-19 in 15 judete din tara si in Capitala

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul