CASAOPSNAJ: In atentia furnizorilor de servicii medicale

20/07/2015

CASAOPSNAJ: In atentia furnizorilor de servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/casaopsnaj-in-atentia-furnizorilor-de-servicii-medicale/

Cardul-electronic-de-asigurari-de-sanatate“Cardurile de sanatate care, la citirea informatiilor stocate electronic pe chip, prezinta 0000000000000 in loc de CNP – NU SUNT DEFECTE.

Pe toate cardurile sunt tiparite doar Numele, Prenumele, Codul de asigurat (CID), Nr. de document si data expirarii. Nu este tiparit CNP-ul.

Din 2012, in sistemul informatic al CNAS (SIUI) a fost introdus CID – ul (Codul de asigurat) care a fost proiectat astfel incat sa fie compatibil cu codurile de asigurat folosite in statele U.E. si urmeaza sa inlocuiasca, progresiv, CNP-ul ca element de identificare a asiguratilor.

 Pe retetele electronice deja nu se regaseste decat CID-ul, pe cardurile nationale de sanatate nu este tiparit decit codul de asigurat (CID) si – incepand cu ultimele loturi de carduri tiparite si la toate care vor urma, CNP-ul a fost inlocuit cu 0000000000000 in informatia stocata electronic pe chip.

In consecinta furnizorii de servicii medicale NU TREBUIE SA REFUZE efectuarea serviciilor medicale asiguratilor care, pe cardul electronic au 0000000000000 in loc de CNP.

De asemenea au obligatia de a solicita furnizorilor programelor informatice sa le adapteze astfel incat identificarea asiguratilor sa se faca folosind CID-ul nu CNP-ul.”

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. MARGARINT EMIL-MEDIC says:

    Nu se poate lua legatura cu CASAOPSNAJ pentru a recupera un card al unei persoane civile ce nu este inscrisa la aceasta casa(este la CAS TR)

  2. craciun says:

    Desi sunt medic si sunt inscrisa pe aceasta casa de 12 ani nu am emis cardul de sanatate,si orice tentativa de alua legatur teefonic sau pri mai s -soldat cu esecuri….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19