CAS Prahova: Cel mai mare buget din istoria institutiei pentru plata concediilor medicale

28/09/2022

CAS Prahova: Cel mai mare buget din istoria institutiei pentru plata concediilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cas-prahova-cel-mai-mare-buget-din-istoria-institutiei-pentru-plata-concediilor-medicale/

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Prahova a obtinut, in urma rectificarii bugetare, cel mai mare buget din istoria institutiei pentru plata cererilor de indemnizatii pe concedii medicale, potrivit coducerii institutiei.

“In urma rectificarii bugetare, am obtinut cel mai mare buget din istoria CAS Prahova cu privire la plata cererilor de indemnizatii pe concedii medicale, aproape de trei ori bugetul anului 2019 sau bugetul anului 2019-2020 si o parte din anul 2021, adica un buget de 214 milioane de lei cu posibilitatea de suplimentare in luna noiembrie la solicitarea Casei de Asigurari. (…) Suplimentarea pe care am primit-o in urma rectificarii bugetare este de 85 de milioane de lei. Noi am solicitat 100, dar exista posibilitatea cresterii acestei sume. Din aceasta suma, luna aceasta am platit aproape 30 de milioane de lei, au fost verificari foarte multe. (…) In luna aprilie aveam un sold de peste 100 milioane de lei si foarte multe adrese din partea angajatorilor, atat entitati publice, cat si entitati private”, a declarat directorul general al CAS Prahova, Catalin Maguleanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in prezent sunt peste 16.000 de cereri in asteptare.

“Este o povara mare pe colegii mei de la concedii medicale care verifica non stop. Avem peste 16.000 de cereri in asteptare. (…) Ce rugaminte am eu foarte mult la mediul de afaceri, cat si la institutiile publice – sa nu ne mai trimita adrese pentru urgentare, pentru ca, din pacate, noi trebuie sa raspundem conform legii la aceste adrese si ne ia din activitatea noastra curenta prin care suntem obligati sa scoatem foarte multe cereri la verificare”, a mai subliniat directorul CAS Prahova, potrivit sursei citate.

 

Etichete: plata concedii medicale, indemnizatii concedii medicale, cas prahova

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: