Cariera, o cauza a infertilitatii in zilele noastre

05/12/2014
Cariera, o cauza a infertilitatii in zilele noastre

Cariera, o cauza a infertilitatii in zilele noastre

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cariera-o-cauza-infertilitatii-zilele-noastre/

DR ANDREASIntr-o lume in care totul pare ca merge “pe repede inainte”, cand timpul parca nu mai e de ajuns pentru toate planurile, ambitiile si dorintele de a urca tot mai mult pe scara sociala si in cariera, multi oameni par ca au uitat de vechile valori si principii care stau din stravechi timpuri la baza societatii : dragostea si familia.

In goana creata de timp si timpuri, multe cupluri ajung la varsta la care isi doresc cu ardoare un copil, dar atunci constata ca dorinta lor cea mai mare nu este una usor de indeplinit.

Specialistii spun ca la ora actuala, unul din patru romani sufera din pricina problemelor de infertilitate, fie ca este vorba despre probleme de ordin feminin, fie de cel masculin.

Doctorul grec care ii ajuta pe romani sa devina parinti

Dr. Andreas Vythoulkas  este un medic originar din Grecia care a ales sa studieze Romania, iar apoi sa si ramana aici, sa profeseze.
Doctor specialist in obstetrica-ginecologie, Andreas Vythoulkas  este si absolvent al Masteratului in cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea doctorului Pantos, unul dintre cei mai buni specialisti din Europa in infertilitate.

“Cand pacientii mei ajung sa isi tina in brate copilul… acela este un incredibil sentiment si pentru mine”

In prezent, el este si director executiv al Asociatiei Romane pentru Reproducere Umana, iar de-a lungul anilor a ajutat la indeplinirea celei mai arzatoare dorinte a multor cupluri: aceea de a avea un copil.

“Sunt oameni care vin la mine cu o ultima speranta. Care au incercat ani de zile si care inca nu au reusit. In ochii carora citesti ca e ultima incercare. Si atunci dorinta de a reusi a cuplului se contopeste cu cea a medicului. Pana la urma, acesta este motivul pentru care am ales aceasta specializare, sa pot sa contribui la nasterea unei vieti. Iar cand pacientii mei ajung sa isi tina in brate copilul… acela este un incredibil sentiment si pentru mine, e un semn ca tot drumul a meritat” , a declarat  pentru FormareMedicala.ro, dr. Andreas Vythoulkas , Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Reproducere Umana.

De infertilitate sufera tot mai multi oameni. Putini sunt, insa, constienti sa se trateze pana cand nu sunt pusi in situatia in care vor un copil si nu-l pot avea. Si totusi, putem spune ca infertilitatea este o boala?

“Da, in mod clar, infertilitatea este o boala si, din pacate, nu toata lumea este constienta de acest lucru. Infertilitatea se poate trata, insa este important ca ea sa fie diagnosticata la vreme, corect si complet. De aceea, este foarte important ca pacientii sa consulte un medic specialist in acest domeniu”, a mai precizat  dr. Andreas Vythoulkas.

Cauze ale infertilitatii

Cauzele infertilitatii pot fi de ordin masculin sau feminin. Cele de ordin masculin implica probleme ale spermei, fie de mobilitate, fie de cantitate, fie din ambele categorii. In privinta cauzelor infertilitatii feminine, doua sunt majore: probleme ale trompelor uterine si endometrioza (cresterea anormala a celulelor endometriale – cele care se desprind din endometru la fiecare ciclu menstrual – in afara uterului).
Dar cine are cel mai frecvent probleme de infertilitate, barbatul sau femeia? Dr. Vythoulkas mai spune ca procentul este egal.

“Problemele la ora actuala sunt cam 50-50. Cel mai probabil, asa au fost mereu, dar primele probleme diagnosticate erau cele ale femeii. In prezent, s-au aflat mult mai multe lucruri despre infertiltatea masculina, asa incat putem spune ca procentele sunt jumatate-jumatate”.

“Femeile vor mai intai o cariera, un trai decent si abia apoi un copil”

O alta cauza care duce la instalarea infertilitatii poate fi si amanarea. Specialistii vorbesc mereu de varsta ideala la care o femeie ar trebui sa ramana insarcinata, pentru ca lucrurile sa nu se complice in sarcina, nici pentru ea, nici pentru fat.

“Varsta ideala a unei femei pentru a deveni mama este de 25 de ani. Fiecare femeie se naste cu o rezerva ovariana, iar dupa aceasta varsta ea incepe sa scada, procesul fiind ireversibil. Din pacate, in ziua de azi, aceasta varsta ideala este departe de varsta reala la care femeia incepe sa se gandeasca sa aiba un copil. Asa ca o alta cauza a infertilitatii feminine este… cariera. Acesta este principalul motiv pentru care este intarziata o sarcina in zilele noastre. Femeile vor mai intai o cariera, un trai decent si abia apoi un copil. Si se trezesc astfel ca au ajuns la varsta de 35 de ani sau mai mult si abia acum incearca sa devina mame”, a mai declarat pentru FormareMedicala. ro, Dr Andreas Vythoulkas , medic specialist in obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate si totodata si Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Reproducere Umana.
   

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: