Care va fi bugetul alocat medicinii de familie in 2014

04/09/2013

Care va fi bugetul alocat medicinii de familie in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/care-va-fi-bugetul-alocat-medicinii-de-familie-in-2014/

poza ministerul sanatatiiBugetul alocat in 2014 medicinii de familie va fi de 8,5-9% din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaesu. In acelasi timp, se doreste ca bugetul alocat anului 2015 sa ajunga la 10%.

Cresterea fondurilor alocate medicinii prespitalicesti

Pentru anul 2014, este prevazuta o crestere de 8,5-9% din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ii asigura pe medici ca aceasta crestere nu este doar o promisiune, ci va fi prevazuta in bugetul de anul viitor.

“Anul viitor bugetul mediciinii de familie va mai creste fata de anul 2013 pana probabil la un procent de 8,5-9% din FNUASS, urmand sa ajungem la acel 10% in anul 2015”, a precizat ministrul Sanatatii.

Fonduri majorate alocate medicii de ambulatoriu

Dezvoltarea ingrijirilor la domiciliu pentru pacientii care nu necesita internarea in spital se afla pe lista prioritatilor ministerului Sanatatii.

“E absurd sa tii in spital un om inca 3-4 zile numai ca sa-i faci trei injectii pe zi in loc sa il trimiti acasa si sa trimiti o asistenta care sa ii faca cele trei injectii pe un program de ingrijire la domiciliu, cand te costa mult mai putin si omul insusi este mai multumit (…)”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Dezvoltarea centrelor de permanenta ca obiectiv principal in 2014

In cazul centrelor de permanenta, ministrul Sanatatii ii asigura pe medici ca va exista un echilibru intre sarcini si finantare.

Dezvoltarea serviciilor multifunctionale va permite asigurarea mai multor servicii medicale catre pacienti pentru ca acestia sa se adreseze cat mai putin spitalului.

Dezbateri referitoare la directiile de reforma a sistemului medical

A treia intalnire regionala a Ministerului Sanatatii, la Craiova,  pe tema proiectelor de acte normative lansate spre dezbatere publica a avut in vedere subiectele:

  • restructurarea si reorganizarea sistemului medical
  • legea malpraxis
  • proiectul pilot de crestere a veniturilor medicilor din unitatile sanitare publice cu paturi
  •  modificarea statutului spitalelor

pachetul de servicii medicale de baza.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: