Care este procedura pentru dosarele de achizitionare a dispozitivelor de monitorizare a glicemiei

16/11/2018
Care este procedura pentru dosarele de achizitionare a dispozitivelor de monitorizare a glicemiei

Care este procedura pentru dosarele de achizitionare a dispozitivelor de monitorizare a glicemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/care-este-procedura-pentru-dosarele-de-achizitionare-a-dispozitivelor-de-monitorizare-a-glicemiei/

Ministrul Sorina Pintea a spus ca s-au alocat fonduri pentru achizitia de dispozitive de monitorizare a glicemiei pentru 500 de copii, insa s-au depus putine dosare.

“Sumele pentru anul viitor vor fi alocate pentru toti copiii – cei 3.440 aflati in evidenta. Important este ca acei pacienti sa faca solicitari, sa se faca aceste dosare. Noi am spus ca alocam anul acesta bani pentru 500, este nevoie de alocarea banilor pentru a putea permite inceperea programului de achizitie, dar am citit solicitarile. Ori populatia nu e informata, ori exista o anumita reticenta. Nici nu stiu cum sa explic, important este ca s-a pornit. Anul viitor vor avea mult mai mult curaj sa depuna dosare si sa ceara dispozitivele”, a precizat ministrul Pintea conform Agerpres.

In context, ministrul a explicat procedura necesara pentru depunerea dosarelor de achizitionare a senzorilor de monitorizare a glicemiei.

“Medicul diabetolog intocmeste dosarul pe baza criteriilor medicale de admisie in program. Documentele sunt transmise Casei de Asigurari de Sanatate cu care centrul respectiv se afla in relatie contractuala, Casa de Asigurari centralizeaza dosarele primite si le transmite Comisiei de evaluare a Centrului metodologic regional, care spuneam ca sunt aceste 11 centre care trebuie sa primeasca dosarele. Comisia de evaluare din Centrul metodologic verifica respectarea criteriilor de eligibilitate, dar de regula nu le mai verifica, pentru ca se trimit niste grile care se bifeaza, apoi emit o decizie in baza careia se realizeaza includerea in program”, a mai informat ministrul conform sursei mentionate.

Continut educational:

La nivel national, in anul 2017, 1.785.300 de persoane cu varsta intre 20 si 79 de ani, reprezentand 12,4% din populatia Romaniei, suferea de diabet.

La nivel mondial, 1 din 11 adulti are diabet (aproximativ 425 milioane), iar majoritatea cazurilor sunt diabet tip II.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: