Cardul national de asigurari de sanatate- gratuit pentru cetateni

11/06/2012

Cardul national de asigurari de sanatate- gratuit pentru cetateni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-national-de-asigurari-de-sanatate-gratuit-pentru-cetateni/

Ministerul Sanatatii  doreste ca  toate costurile privind producerea cardului national de asigurari de sanatate sa fie suportate de la  bugestul de stat.Vrem ca toata populatia sa primeasca si sa utilizeze cardul de sanatate pentru ca acesta, impreuna cu reteta electronica si  dosarul electronic fac parte din proiectul de control si disciplina financiara a sistemului de asigurari de sanatate. Era putin probabil ca toti asiguratii sa fi fost de acord sa plateasca producerea cardului. Din aceasta cauza am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finante si am gasit o solutie financiara prin care  sa suportam de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel incat sa ne asiguram ca toti cetatenii vor primii acest card”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Pe site-ul www.ms.ro se afla publicat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Pentru plata si distributia cardului national de asigurari sociale de sanatate se va incheia un contract intre Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si C.N. “Imprimeria Natională” SA.

Conform CNAS, producerea cardului national de sanatate va incepe din luna august a.c. Costul unui card se estimeaza la aproximativ 2 euro.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: