Cardul de sanatate vindeca sistemul

09/09/2014

Sistemul public ar putea cunoaste o insanatosire odata cu implementarea cardurilor de sanatate. Acest procedeu reprezinta un lucru important, mai ales in cee ace priveste transparenta, lucru care aduce beneficii atat pacientilor, cat si medicilor.

Un control mai bun al fondurilor din sistem

Utilizarea cardurilor de sanatate va aduce beneficii majore intregului sistem de sanatate din Romania. De acest lucru sunt convinsi si membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM ).

“Utilizarea cardurilor va aduce beneficii majore atat pacientilor, cat si sistemului, datorita cresterii nivelului de transparenta in managementul banilor si imbunatatirii controlului serviciilor medicale si al medicamentelor decontate de catre statul roman. Cardul de sanatate inseamna un control mai bun al fondurilor in sistem si deci mai multi bani pentru sanatatea romanilor. Una dintre cele mai importante probleme ale sistemului de sanatate in acest moment o reprezinta subfinantarea cronica, fenomen care s-a perpetuat si din cauza imposibilitatii de a controla drumul banilor in sistem. Introducerea cardurilor de sanatate contribuie la eficientizarea sistemului, si, impreuna cu reteta electronica si dosarul electronic, faciliteaza urmarirea modului de cheltuire a banilor”, sustin reprezentantii ARPIM, citati de Agerpres.

De altfel, acestia mai afirma intr-un comunicat de presa ca pentru pacienti, mai ales, cardul de sanatate inseamna mai putina birocratie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Inspectia sanitara de stat din cadrul MS a dat aproape 6000 de amenzi

Numarul si tipurile de analize medicale pentru personalul din spitale va fi stabilit printr-o Hotarare de Guvern

28 de medici de familie din Covasna se apropie de pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza