Cardul de sanatate vindeca sistemul

09/09/2014

Cardul de sanatate vindeca sistemul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-vindeca-sistemul/

Sistemul public ar putea cunoaste o insanatosire odata cu implementarea cardurilor de sanatate. Acest procedeu reprezinta un lucru important, mai ales in cee ace priveste transparenta, lucru care aduce beneficii atat pacientilor, cat si medicilor.

Un control mai bun al fondurilor din sistem

Utilizarea cardurilor de sanatate va aduce beneficii majore intregului sistem de sanatate din Romania. De acest lucru sunt convinsi si membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM ).

“Utilizarea cardurilor va aduce beneficii majore atat pacientilor, cat si sistemului, datorita cresterii nivelului de transparenta in managementul banilor si imbunatatirii controlului serviciilor medicale si al medicamentelor decontate de catre statul roman. Cardul de sanatate inseamna un control mai bun al fondurilor in sistem si deci mai multi bani pentru sanatatea romanilor. Una dintre cele mai importante probleme ale sistemului de sanatate in acest moment o reprezinta subfinantarea cronica, fenomen care s-a perpetuat si din cauza imposibilitatii de a controla drumul banilor in sistem. Introducerea cardurilor de sanatate contribuie la eficientizarea sistemului, si, impreuna cu reteta electronica si dosarul electronic, faciliteaza urmarirea modului de cheltuire a banilor”, sustin reprezentantii ARPIM, citati de Agerpres.

De altfel, acestia mai afirma intr-un comunicat de presa ca pentru pacienti, mai ales, cardul de sanatate inseamna mai putina birocratie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical