Cardul de sanatate vindeca sistemul

09/09/2014

Cardul de sanatate vindeca sistemul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-vindeca-sistemul/

Sistemul public ar putea cunoaste o insanatosire odata cu implementarea cardurilor de sanatate. Acest procedeu reprezinta un lucru important, mai ales in cee ace priveste transparenta, lucru care aduce beneficii atat pacientilor, cat si medicilor.

Un control mai bun al fondurilor din sistem

Utilizarea cardurilor de sanatate va aduce beneficii majore intregului sistem de sanatate din Romania. De acest lucru sunt convinsi si membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM ).

“Utilizarea cardurilor va aduce beneficii majore atat pacientilor, cat si sistemului, datorita cresterii nivelului de transparenta in managementul banilor si imbunatatirii controlului serviciilor medicale si al medicamentelor decontate de catre statul roman. Cardul de sanatate inseamna un control mai bun al fondurilor in sistem si deci mai multi bani pentru sanatatea romanilor. Una dintre cele mai importante probleme ale sistemului de sanatate in acest moment o reprezinta subfinantarea cronica, fenomen care s-a perpetuat si din cauza imposibilitatii de a controla drumul banilor in sistem. Introducerea cardurilor de sanatate contribuie la eficientizarea sistemului, si, impreuna cu reteta electronica si dosarul electronic, faciliteaza urmarirea modului de cheltuire a banilor”, sustin reprezentantii ARPIM, citati de Agerpres.

De altfel, acestia mai afirma intr-un comunicat de presa ca pentru pacienti, mai ales, cardul de sanatate inseamna mai putina birocratie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19

Moderna anunta ca vaccinul sau anti-Covid este eficient si sigur pentru copiii intre 6 si 11 ani

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi