Cardul de sanatate schioapata din nou

12/09/2016

Cardul de sanatate schioapata din nou

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-schioapata-din-nou/

cardulDificultati in accesarea sistemelor informatice ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru validarea retetelor pacientilor si a biletelor de trimitere catre consultatii de specialitate, analize medicale sau internari. 

Asa a inceput saptamana pentru medici si asa a fost si o parte din saptamana trecuta.
Cardul de sanatate a functionat greu cel putin trei zile, punand pe jar nervii pacientilor si ai medicilor.

Reamintim ca Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie  au depus un document la CNAS prin care atentioneaza ca, pe langa ingreunarea activitatii din cabinetele medicale si prelungirea timpului de asteptare pentru pacienti, exista si riscul de a nu se putea raporta in termen legal activitatea lunii august.

“Consideram ca sunt necesare asumarea responsabilitatii functionarii acestor sisteme informatice, recunoasterea oficiala a acestor disfunctionalitati, remedierea erorilor, precum si prelungirea timpului de raportare in aceste situatii. Solicitam ca aceste vesnice probleme sa nu mai creeze situatii care sa duca la penalitati, imputari sau neplata pentru activitatea efectuata in cabinete”,  scrie in comunicatul medicilor de familie.

Potrivit publicatiei Romania Libera, purtatorul de cuvant al CNAS, Augustus Costache, a declarat ca nu exista blocaje in functionarea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI), pe baza caruia functioneaza cardul de sanatate.

Potrivit sursei citate, el a admis totusi ca pot fi unele disfunctionalitati in privinta validarii cardului de sanatate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Ministrul Sanatatii spune ca vaccinul impotriva Covid-19 se va face sezonier, la fel ca vaccinul gripal