Cardul de sanatate ar putea fi distribuit prin posta si primarii

18/09/2013

Cardul de sanatate ar putea fi distribuit prin posta si primarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-ar-putea-fi-distribuit-prin-posta-si-primarii/

Noua modalitate de distribuire a cardului de sanatate prevazuta in ultimul proiectul de lege lansat spre dezbatere publica are in vedere implicarea primariilor locale si a serviciilor locale de evidenta a populatiei. Cardurile de sanatate ar putea fi distribuite prin casele de asigurari de sanatate doar in cazul in care primele doua solutii nu functioneaza.

Distribuirea cardului de sanatate in mediul rural si urban

Cardul de sanatate va fi distribuit prin medii diferite in localitatile rurale si cele urbane, conform ultimului proiect de lege propus spre dezbatere:

·         Pentru localitatile din mediul rural si localitatile urbane cu o populatie de pana la 15.000 de locuitori, cardul de sanatate s-ar distribui prin primarii si serviciile locale de evidenta a populatiei

·         Pentru mediul urban si localitatile cu o populatie mai mare de 15.000 de locuitori, cardul de sanatate va fi distribuit prin serviciile postale.

·         Casele de asigurari de sanatate vor distribui cardul doar daca distribuirea lui nu se poate realiza prin optiunile anterioare.

Cheltuielile pentru administrarea si distribuirea cardului de sanatate va fi suportata de CNAS, din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Peste 1,1 milioane de carduri de sanatate au fost imprimate

Conform declaratiilor premierului Victor Ponta, Imprimeria Nationala a produs pana acum 1,1 milioane de carduri de sanatate din cele 16 milioane de carduri echivalente cu numarul beneficiarilor.

“Distributia nu poate fi facuta prin medicii de familie, deoarece au spus ca nu pot sa o faca si atunci exista solutia de a fi repartizate in primul rand prin posta cu confirmare de primire, ceea ce inseamna niste bani, sunt niste milioane bune, dar important este ca acele carduri sa si ajunga la oameni pentru ca daca le dam la medicii de familie si raman la acestia nu ne-am atins scopul. Era o idee si cu primarii, dar primarii au o capacitate administrativa mai ales in comunele mici destul de redusa. Solutia cea mai sigura este prin posta cu confirmare de primire”, a declarat premierul Victor Ponta.

 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase