Caravane pentru vaccinarea anti-COVID a persoanelor greu deplasabile

23/11/2020

Caravane pentru vaccinarea anti-COVID a persoanelor greu deplasabile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caravane-pentru-vaccinarea-anti-covid-a-persoanelor-greu-deplasabile/

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, a precizat ca vor fi infiintate centre mobile de vaccinare (caravane) care ar urma sa asigure imunizarea persoanelor care sunt greu deplasabile sau a celor cu dizabilitati.

“Centrele de vaccinare vor fi, pe de o parte, la nivelul spitalelor, care vor vaccina personalul propriu, si vor fi infiintate centre de vaccinare fixe si centre de vaccinare mobile – caravane, care vor asigura vaccinarea persoanelor care sunt greu deplasabile, de exemplu in mediul rural, sau a persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, echipe mobile de vaccinare vor asigura, in parte, vaccinarea persoanelor din infrastructura esentiala critica”, a declarat specialistul, la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a spus ca, in cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin sunt asteptate in Romania in a doua jumatate a lunii decembrie, iar in scenariul pesimist – in lunile ianuarie-februarie.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a precizat ca ar fi vorba despre cel putin 2,4 milioane de doze de la AstraZeneca si, probabil, tot atatea de la Pfizer.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Din 1.200.000 de doze noi putem vaccina circa 600.000 de persoane. In acest moment, in sistemul medical sunt estimate circa 250.000 – 300.000 de persoane. Cu siguranta noi vom acoperi mai mult decat personalul medical si tot ce inseamna personal auxiliar din domeniul sanatatii si domeniul asistentei sociale si foarte probabil vom incepe si campania de vaccinare pentru persoanele vulnerabile – varstnici si cei cu boli cronice, in paralel cu vaccinarea persoanelor care desfasoara activitati in infrastructura critica”, a mai precizat medicul potrivit surselor citate.

De asemenea, el a adaugat ca principalul centru de stocare in Romania va fi Institutul Cantacuzino, iar procesul de vaccinare se va efectua in urma unei planificari, in mod deosebit pentru sistemul medical si de asistenta sociala si in baza unor programari electronice pentru celelalte categorii de persoane.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccin anti-covid, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate