Caravana mobila pentru depistarea precoce a tuberculozei in 12 comune din judetul Alba

13/01/2023
Caravana mobila pentru depistarea precoce a tuberculozei in 12 comune din judetul Alba

Caravana mobila pentru depistarea precoce a tuberculozei in 12 comune din judetul Alba

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caravana-mobila-pentru-depistarea-precoce-a-tuberculozei-in-12-comune-din-judetul-alba/

12 comune din judetul Alba au fost incluse intr-un proiect national coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Bucuresti, care da posibilitatea locuitorilor sa beneficieze de servicii medicale gratuite pentru depistarea precoce a tuberculozei.

“Incepand de luni, 16 ianuarie 2023, caravana mobila a proiectului Screening TB coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Bucuresti va oferi servicii medicale gratuite locuitorilor din zone rurale din judetul Alba cu acces deficitar la servicii medicale specializate, unde au fost inregistrate in ultimii ani cazuri de tuberculoza”, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba.

Potrivit sursei citate, caravana medicala mobila este dotata cu aparatura de radiologie si diagnostic molecular rapid, precum si un program de inteligenta artificiala care ajuta la depistarea tuberculozei si a altor 14 patologii pulmonare.

Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat. Cabinetul medical mobil va fi amplasat in zona primariilor din comunele anuntate sau in alte locuri comunicate din timp localnicilor’, se arata in comunicat.

Astfel, timp de patru saptamani, echipajul medical al caravanei va asigura accesul facil, aproape de casa, la consultatiile medicale puse la dispozitie in cabinetul mobil.

Eventualii pacienti diagnosticati cu tuberculoza in cadrul acestui proiect vor beneficia de servicii de consiliere si sprijin. In paralel, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta va asigura servicii de suport telefonic pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoza ce au situatii sociale dificile, astfel incat acestia sa poata urma tratamentul pana la vindecare

Etichete: depistarea tuberculozei, TBC, caravana mobila, DSP Alba

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: