Caravana de donare de sange O sansa pentru viata revine in parcul Herastrau

07/11/2014

Caravana de donare de sange O sansa pentru viata revine in parcul Herastrau

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caravana-de-donare-de-sange-o-sansa-pentru-viata-revine-parcul-herastrau/

doneaza-sangeBucurestenii sunt asteptati sambata, 8 noiembrie, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) intre orele 10.00 – 14.00, sa faca un gest de bine pentru cei aflati in suferinta, care au nevoie de sprijin si sansa la ziua de maine. Este vorba de caravana “O sansa pentru viata”, proiect ce la nivel national a contribuit la salvarea a mai mult de 170.000 de vieti si a determinat mai mult de 120.000 de persoane sa doneze sange.

Nevoia de sange este constanta. Zilnic, sute de pacienti din spitalele din Bucuresti au nevoie de transfuzii de sange sau de preparate sangvine, pentru a supravietui.

Cu 450 ml de sange recoltati de la un singur donator se pot salva chiar si trei vieti.

Bucurestenii care indeplinesc conditiile minime pentru a deveni donatori sunt asteptati sa doneze sange benevol (fara bonuri valorice) intr-un spatiu special amenajat si dotat, sub atenta supraveghere a personalului specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange si conditiile minime pentru a fi donator se gasesc pe www.pentruviata.org.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: