Carantina la Craiova: Zeci de cazuri de rujeola la Spitalul de Boli Infectioase

12/04/2017

Carantina la Craiova: Zeci de cazuri de rujeola la Spitalul de Boli Infectioase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/carantina-la-craiova-zeci-de-cazuri-de-rujeola-la-spitalul-de-boli-infectioase/

S-a instituit carantina la Spitalul de Boli Infectioase Craiova dupa o explozie a numarului de cazuri de imbolnaviri cu rujeola.

Pana acum, medicii de la Directia de Sanatate Publica au confirmat 47 de cazuri noi, toti sunt copii de 2-3 ani.
Informatia apare dupa ce tot marti au mai fost confirmate alte doua decese provocate de complicatiile bolii – o tanara de 17 ani din Timis si o fetita de doi ani, din Dolj, scrie Digi24.

La Spitalul nr. 3 de Boli Infectioase din Craiova a fost instituita carantina din cauza numarului mare de cazuri de rujeola. Din 47 de pacienti internati, numai unul a primit o singura doza de vaccin, restul sunt nevaccinati. Nu este permis accentul strainilor in cadrul unitatii medicale, iar cadrele medicale trec si ele printr-un triaj epidemiologic, mai scrie sursa citata.

Consilierul personal al ministrului Sanatatii, prof. dr. Alexandru Rafila, soune ca epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati si parinti.

De la debutul epidemiei, au fost inregistrate 21 de decese la bolnavii cu rujeola nevaccinati

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: