Captura de 113 milioane de medicamente contrafacute

23/01/2017

Captura de 113 milioane de medicamente contrafacute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/captura-de-113-milioane-de-medicamente-contrafacute/

MEDICAMENTE

O vasta operatiune a Organizatiei Mondiale a Vamilor (OMV) a dus la confiscarea a 113 milioane de medicamente ilegale sau contrafacute in 16 tari africane.

Captura a fost realizata in septembrie 2016 , dar a fost facuta publica vineri intr-o conferinta de presa la Paris.

Potrivit AFP, in cadrul operatiunii au fost inspectate 243 de containere din 16 porturi maritime din sudul si vestul continentului. In 150 de containere au fost gasite produse medicale ilicite sau contrafacute, ca si in 12 transporturi aeriene si unul rutier.

Peste 97% din produsele farmaceutice confiscate veneau din China si India, a precizat Ana Hinojosa, din cadrul OMV. India este prima tara de origine a produselor farmaceutice ilicite, adica medicamente vandute prin contrabanda sau expirate, iar medicamentele contrafacute sunt produse cel mai frecvent in China, realatea si Agerpres.

Incepand cu anul 2012, au fost confiscate in total 869 produse farmaceutice ilicite sau contrafacute, cu o valoare comerciala de 400 milioane de euro, a mentionat Bernard Leroy, directorul Institutului international de cercetare impotriva contrafacerii medicamentelor (IRACM), potrivit celor doua surse.

Totusi, conform directorul Institutului international de cercetare impotriva contrafacerii medicamentelor , aceasta nu este decat o picatura in ocean raportat la amploarea presupusa a fenomenului. Se crede ca medicamentele ilicite sau contrafacute reprezinta 10% din piata farmaceutica mondiala.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii