Captura de 113 milioane de medicamente contrafacute

23/01/2017

Captura de 113 milioane de medicamente contrafacute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/captura-de-113-milioane-de-medicamente-contrafacute/

MEDICAMENTE

O vasta operatiune a Organizatiei Mondiale a Vamilor (OMV) a dus la confiscarea a 113 milioane de medicamente ilegale sau contrafacute in 16 tari africane.

Captura a fost realizata in septembrie 2016 , dar a fost facuta publica vineri intr-o conferinta de presa la Paris.

Potrivit AFP, in cadrul operatiunii au fost inspectate 243 de containere din 16 porturi maritime din sudul si vestul continentului. In 150 de containere au fost gasite produse medicale ilicite sau contrafacute, ca si in 12 transporturi aeriene si unul rutier.

Peste 97% din produsele farmaceutice confiscate veneau din China si India, a precizat Ana Hinojosa, din cadrul OMV. India este prima tara de origine a produselor farmaceutice ilicite, adica medicamente vandute prin contrabanda sau expirate, iar medicamentele contrafacute sunt produse cel mai frecvent in China, realatea si Agerpres.

Incepand cu anul 2012, au fost confiscate in total 869 produse farmaceutice ilicite sau contrafacute, cu o valoare comerciala de 400 milioane de euro, a mentionat Bernard Leroy, directorul Institutului international de cercetare impotriva contrafacerii medicamentelor (IRACM), potrivit celor doua surse.

Totusi, conform directorul Institutului international de cercetare impotriva contrafacerii medicamentelor , aceasta nu este decat o picatura in ocean raportat la amploarea presupusa a fenomenului. Se crede ca medicamentele ilicite sau contrafacute reprezinta 10% din piata farmaceutica mondiala.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala