Cand va fi aprobata lista medicamentelor compensate

22/11/2013

Cand va fi aprobata lista medicamentelor compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-va-fi-aprobata-lista-medicamentelor-compensate/

poza ministerul sanatatiiPe lista medicamentelor compensate care urmeaza a fi aprobata nu vor intra medicamentele care nu se justifica din punctul de vedere al eficientei medicale, conform ultimelor declaratii ale ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Data prevazuta de intrare in vigoare a noii liste de medicamente compensate este 1 ianuarie 2014, insa nu este sigur ca la aceasta data va intra in functiune lista integrala.

Cate medicamente urmeaza a fi aprobate

Conform declaratiilor ministrului Eugen Nicolaescu, principala problema in aprobarea listei de medicamente compensate este introducerea pe piata a acelor molecule noi care pot sa intre la compensare, la rambursare pe piata.

In momentul de fata, aproximativ 50 de dosare au fost evaluate, iar primele procese verbale-sinteza de evaluare sunt afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Daca acum putem vorbi de aproximativ 150-160 de molecule noi, problema noastra este ca sa introducem pe piata acele molecule care, conform criteriilor medicale, pot sa intre la compensare, la rambursare pe piata, aceasta este problema fundamentala pentru ca vorbim de banul public. (…) Vom avea 100 de medicamente deja pana la 24-25 noiembrie. Pana la 1 decembrie le vom avea pe toate 150-160, urmand ca in cursul lunii decembrie sa facem procesul legal de transparenta decizionala, asa cum prevede legea si apoi demersurile de aprobare”,  a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Cand va intra in functiune noua lista de medicamente compensate

Actualizarea listei medicamentelor compensate este un process care dureaza de 8 luni, conform declaratiilor ministrului Sanatatii.

Se preconizeaza data de 1 ianuarie 2014 pentru intrarea in functiune a noii liste, insa nu se stie daca va fi lista integrala sau partiala.

“In acest moment suntem in toate graficele pe care ni le-am asumat cu organismele internationale. Nu pot spune ca toata aceasta lista in integralitatea ei sau partial va putea sa intre odata toata in functiune la 1 ianuarie”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

4 Comentarii

 1. Daniela Ionescu says:

  Asteptam cu nerabdare si cu desperare aprobarea triplei terapii.

 2. Carmen says:

  Va rugam semnati aceasta petitie in vederea aprobarii triplei terapii si in Romania.

  http://www.petitieonline.com/sustinem_tripla_terapie

 3. Radu Ioana says:

  Buna ziua,
  Din anul 2014 sunt sperante mari ca tripla terapie pentru hepatita C sa fie decontata de CNAS. In situatia in care se tot amana aprobarea pentru decontare a acestei terapii, iar un pacient incepe cu terapia standard care este in vigoare, procurandu-si singur cel de al 3-lea medicament inovator extrem de scump pentru buzunarul nostru si care nu este inca decontat de CNAS, in momentul cand acesta se va deconta,pacientul poate beneficia de gratuitate din acel moment, pana la finalizarea duratei de tratament?

  Va multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: