Stiri medicale

Cand se estimeaza reluarea productiei celebrului vaccin Polidin la Institutul Cantacuzino

Data ultimei actualizari: 12/10/2018


Termenul la care Ministerul Apararii Nationale promitea inceperea productiei celebrului vaccin Polidin va fi cel mai probabil decalat.

Deocamdata, la Institutul Cantacuzino urmeza sa fie demolate cinci dintre cele 35 de cladiri, unele cu peste un secol vechime. Ministrul Mihai Fifor spune ca Institutul a fost preluat aproape in ruina si ca foarte multi ani nu s-a investit deloc aici, relateaza Digi24.

Anul acesta, bugetul institutiei este de aproximativ doua ori mai mare, comparativ cu anul 2008,respectiv de circa 120 de milioane de lei.

 “Ca sa poti sa lucrezi, sa pui in piata un nou produs, sau acelasi adus la zi trebuie sa ai doua conditii: o baza materiala cu care sa se lucreze si o echipa care sa faca lucrul acesta. La venirea noastra nu am gasit nimic. Am gasit ramasitele unei echipe care altadata facea glorie institutului si o ruina”, a spus Mihai Fifor conform Digi24.

In doi ani, ministerul promite inceperea productiei de vaccin Polidin. O hala speciala va fi construita la marginea Bucurestiului, pe un teren ce apartine Armatei, acolo unde vor lucra medicii.

“Ambitia noastra foarte mare, ca intr-un an sau doi sa reluam productia de vaccin la Cantacuzino. Suntem pe final cu aceste negocieri. Cat priveste productia de vaccin, noi avem o estimare ca in 6-8 luni sa putem sa ridicam hala pentru aceasta productie”, a adaugat ministrul Apararii potrivit sursei mentionate.

Continut educational:

La Institutului Cantacuzino nu s-au facut angajari din 2011, iar pana la finalul acestui an vor fi scoase insa la concurs peste 500 de posturi.

Pana atunci, specialistii din cadrul institutului viziteaza cele mai mari laboratoare din lume pentru a imprumuta din tehnica necesara si a face schimb de experienta.

Un comentariu

  • dr.Nemes Tibor spune:

    POLIDINUL ACUM CAM 20 DE A AVUT ACCES LA POPULATIE,DAR ACUM S-AU FACUT CERCETARI DESPRE EFECTELE LUI,SAU MERGEM PE BAZA DE NOSTALGIE!

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.