Cand ar putea fi introdus dosarul electronic al pacientului

11/12/2013

Cand ar putea fi introdus dosarul electronic al pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-ar-putea-fi-introdus-dosarul-electronic-al-pacientului/

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca dosarul electronic al pacientului in al doilea semestru din 2014, conform declaratiilor ministrului Eugen Nicolaescu. In cazul in care implementarea dosarului electronic va avea rezultatele dorite, ministerul Sanatatii are in vedere si alte masuri, printre care reteta electronica.

De ce depinde introducerea dosarului electronic

Implementarea dosarului electronic al pacientului depinde de felul in care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) gestioneaza acest proiect si timpul in care va reusi sa-l finalizeze.

“Casa gestioneaza acest proiect, ea spune ca in trimestrul I s-ar putea sa-l aiba gata, in trimestrul II sa treaca la experimentare si din semestrul doi sa inceapa sa-l utilizeze. Sigur ca noi vorbim de circa 4,4 milioane de internari in spital si vorbim de circa 20 de milioane de consultatii anual. Toatea astea vor trebui ca intr-un an de zile sa intre in calculatoare, sa intre in dosarul electronic al fiecarui pacient, cu care, sigur, poti sa faci analize, sa urmaresti. Noi credem ca tot sistemul ar putea fi functional la sfarsitul anului 2015 – inceputul anului 2016”, a explicat ministrul Eugen Nicolaescu.

Ce beneficii va aduce implementarea ghidurilor terapeutice

Unul din proiectele reformei pe care o vizeaza ministerul Sanatatii este implementarea unor protocoale si ghiduri terapeutice care sa reprezinte un standard de calitate dupa care sa se ghideze atat medicul cat si pacientul.

“(…) cetateanul, daca va fi nemultumit, pentru ca s-a intamplat ceva ca urmare a faptului ca medicul i-a pus sa spunem un diagnostic eronat…atunci pe baza faptului ca exista un ghid clinic, deci exista un standard de calitate, fiecare va putea sa-si spuna punctul de vedere in fata unui expert – si medicul si pacientul si un expert vor putea sa aprecieze in cunostinta de cauza, nu dupa impresii, pareri sau ce i se pare fiecaruia in parte”, a explicat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: