Cancerul de piele a cauzat mai multe decese in randul barbatilor in ultimii 30 de ani

05/11/2018

Cancerul de piele a cauzat mai multe decese in randul barbatilor in ultimii 30 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cancerul-de-piele-a-cauzat-mai-multe-decese-in-randul-barbatilor-in-ultimii-30-de-ani/


Decesele cauzate de cancerul de piele au crescut semnificativ in randul barbatilor din tarile dezvoltate, din 1985 pana in prezent, in timp ce rata mortalitatii la femei a crescut intr-un ritm mai lent sau chiar a scazut, au  precizat cercetatori la o conferinta medicala din Glasgow, relateaza The Guardian.

In ceea ce priveste situatia din Romania, rata mortalitatii in randul femeilor a crescut nesemnificativ in ultimii 30 de ani, mai scrie sursa mentionata citata de News.ro.

Motivele pentru diferenta de cifre sunt neclare, dar dovezile sugereaza ca barbatii „au tendinta sa se protejeze mai putin de soare” sau sa asculte avertizarile medicale, potrivit unui medic de la spitalul Royal Free din Londra.

Peste 90% din cazurile de melanom sunt cauzate de deteriorarea celulelor pielii din cauza expunerii la soare sau la alte surse de radiatii ultraviolete (UV) cum ar fi solarele, conform Centrului SUA pentru Controlul Bolilor (CDC).

In opt dintre cele 18 tari analizate, rata mortalitatii la barbati a crescut in ultimii 30 de ani cu cel putin 50%, se precizeaza conform surselor citate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: