Stiri medicale

Cancerul ar putea fi diagnosticat in cateva ore fara specialist

Data ultimei actualizari: 20/01/2014

tuseurectalUn nou test de depistare a cancerului ar putea face posibila diagnosticarea pacientului in doar cateva ore, fara necesitatea trimiterii la specialist pentru investigatii si analize. Datorita diagnosticarii rapide, cifra mortalitatii din cauza cancerului ar putea scadea considerabil.

Diagnosticarea cancerului s-ar putea face in doar cateva ore

Prin acest test, tratamentul ar putea incepe mult mai rapid, de vreme ce doctorul va afla in cateva ore nu doar ca pacientul sufera de cancer, dar si ce tip de cancer are, conform dailymail.co.uk.

Pentru a depista atat de rapid cancerul, medicii ar putea folosi imagistica prin spectometrie de masa. Prin aceasta procedura, pot fi scanate sute de componente chimice prin care se poate depista cancerul.

Prof. Jeremy Nicholson, seful Departamentului de Chirurgie si Cancer de la Imperial College London, a precizat ca noua procedura de depistare a cancerului implica nu doar rapidatate in diagnosticare, ci si reducerea costurilor diagnosticarii si, implicit, cresterea sigurantei pacientului.

Diagnosticul oncologic nu va fi dat doar de specialist

Daca noul tip de test se dovedeste a fi viabil si acceptat pentru pacienti, iar noul sistem de testare va intra in productie, medicii de familie ar putea stabili diagnosticul oncologic.

In acest fel, pacientul ar putea incepe mult mai rapid tratamentul necesar fara asteptarea rezultatelor investigatiei de catre un specialist.
Rezultatele cercetarii au fost publicate in National Academy of Sciences.

Cercetarea a fost sustinuta de Imperial College London, National Institute for Health Research, Imperial Biomedical Research Centre si European Research Council.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.