Campanie privind tratarea corecta a racelii comune

18/11/2022

Campanie privind tratarea corecta a racelii comune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-privind-tratarea-corecta-a-racelii-comune/

Societatea Romana de Rinologie si Societatea Nationala de Medicina Familiei lanseaza campania „WAAW! Tot ce nu stiai despre antibiotice si cum sa tratezi corect o raceala comuna”.

Scopul campaniei este acela de a oferi informatii educationale despre tratarea corecta a racelii in sezonul rece.

“Sezonul rece este in toi si vedem o explozie a cazurilor de viroze atat la adulti, cat si la copii. In Romania inca ne confruntam deseori cu pacienti care vin in cabinete sau la farmacie pentru a cere antibiotice pentru a trata simple raceli sau dureri in gat. Este important sa crestem gradul de educatie, pentru a avea arme sa tratam infectii mai grave care chiar au nevoie de antimicrobiene”, a declarat Dina Mergeani, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Si secretarul general al Societatii Romane de Rinologie, Codrut Sarafoleanu, precizeaza ca, infectiile cailor aeriene superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe, ureche) sunt responsabile de o mare parte a consumului nejustificat de antibiotice.

De asemenea, presedintele executiv al Societatii Romane de Rinologie, Vlad Budu, spune ca este important ca pacientii sa inteleaga cum se pot trata corect o raceala comuna sau o durere in gat, apeland de cele mai multe la tratamente simptomatice.

“Campania pe care o lansam azi isi propune sa aduca in atentie obiceiurile de consum de antibiotice si sa educe cu privire la rolul acestora si al altor medicamente in tratarea infectiile cailor respiratorii superioare”, a declarat Dr. Vlad Budu.

Cu ocazia Saptamanii Mondiale de Constientizare a Consumului de Antibiotice, s-a lansat un nou studiu care arata o dependenta ridicata de antibiotice pentru tratarea afectiunilor respiratorii.

Antibioticele sunt ineficiente pentru 9 din 10 dureri in gat si pentru majoritatea cazurilor de raceala comuna. Totusi, aproximativ 50% dintre romanii inca mai cred ca antibioticele sunt eficiente pentru raceli si dureri in gat.

Cercetarea, realizata pe un esantion de 12.000 de persoane din toata lumea, arata ca in ultimele sase luni cele mai intalnite simptome cu care s-au confruntat respondentii au fost durerea in gat, stranutul, nasul infundat si rinoreea.

Anual, in perioada 18 – 24 noiembrie, la nivel global este marcata Saptamana Mondiala de Constientizare a Consumului de Antibiotice.

Etichete: tratarea racelii, tratare dureri in gat, antibiotice, consumul de antibiotice

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: