Campanie privind consumul irational de antibiotice

04/11/2019

Campanie privind consumul irational de antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-privind-consumul-irational-de-antibiotice/

Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania trage un semnal de alarma cu privire la consumul irational de antibiotice in Romania si anunta ca va desfasura o campanie nationala de constientizare numita ‘Antibioticum’.

“Romania ocupa locul 2 in topul tarilor din Europa care utilizeaza irational antibiotice. In acest context, Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania trage un semnal de alarma privind acest fenomen prin organizarea campaniei nationale ‘Antibioticum’. In saptamana 4-8 noiembrie, atat in mediul online, cat si in centrele universitare in care activeaza cele 8 asociatii locale membre FASFR, se vor desfasura activitati de informare a publicului larg, care sa raspunda populatiei la urmatoarele intrebari: ce sunt antibioticele, cand si cum se utilizeaza; cine recomanda un antibiotic; ce este o antibiograma; ce este rezistenta la antibiotice; ce pot face eu pentru combaterea rezistentei la antibiotice”, scrie intr-un comunicat de presa al organizatorilor

Continut educational:

Saptamana ‘Antibioticum’ va fi marcata in mediul online, dar si prin diseminarea unui chestionar menit sa sustina alcatuirea unei statistici privind situatia actuala a utilizarii de antibiotice in Romania.

De asemenea, organizatorii mai spun ca ca materialele din campanie sunt destinate atat publicului larg, cat si personalului specializat din domeniul sanatatii.

Etichete: antibiotice, consumul de antibiotice, efecte antibiotice, studenti farmacisti, prescriere antibiotice

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Lapusan says:

    Cu toate că există reglementat modul de eliberare a antibioticelor pt farmacii majoritatea pacienților se prezintă la consultație după 2-3 zile de tratament cu antibiotice din proprie inițiativă.Toti își găsesc tratamentul pe internet,dar nimeni nu citeste si prospectul.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

Guvernul a alocat 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantina

Petitie pentru decontarea serviciilor psihologice de catre CNAS

Webinar gratuit pentru medici | Rolul Acidului Alfa Lipoic in tratamentul neuropatiei diabetice

Iohannis: Numarul de cazuri ramane destul de constant, cu cresteri si scaderi; Ne mentinem pe un platou