Campanie pentru depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului

01/08/2018

Campanie pentru depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-pentru-depistarea-cancerului-de-piele-pe-plajele-din-sudul-litoralului/


Societatea Romana de Dermatologie (SRD) deruleaza o noua campanie pentru prevenirea si depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului, a informat Primaria Mangalia, potrivit Agerpres.

“In aceasta vara, campania EuroMelanoma Day, ajunsa la cea de-a XIII-a editie, promoveaza mesajul ‘Stiati ca cea mai frecventa forma de cancer este cancerul de piele?’ si are ca scop preventia, depistarea si tratamentul cancerului de piele, in toate stadiile sale”, scrie intr-un comunicat de presa transmis de Primaria Mangalia.

Conform sursei citate, SRD a derulat si in perioada mai-iunie 2018 respectiva campanie in unitati de invatamant din Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Targu Mures, Constanta, Oradea, Sibiu si Craiova, dar si in alte locuri precum unitati de productie, companii multinationale etc.

Pe plajele din sudul litoralului, campania se va desfasura simultan in trei zone, cu participarea a 12 medici dermatologi din tara.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Melanomul Malign

“O ampla campanie de informare in ceea ce priveste depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat se va desfasura in perioadele 3-5 august si 17-19 august, simultan in trei statiuni din sudul litoralului, respectiv: Mangalia (plaja Laguna), Jupiter (plaja Jupiter) si Venus (plaja Perla Venusului). Special pentru turisti, SRD in parteneriat cu Primaria Mangalia ofera consultatii de specialitate, in perioada mentionata, intre 8,00-12,00 si 15,00-18,30, unde 12 medici dermatologi din tara, cate patru in fiecare statiune, vor oferi consultatii si informatii gratuite pacientilor, dar si turistilor doritori de investigatii de preventie. Pe langa informatii legate de depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat, acestia vor mai primi si mostre de creme fotoprotectoare”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit organizatorilor campaniei, trendul crescator al respectivei boli poate fi stopat, cancerul de piele putand fi tratat daca este depistat la timp.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: