Campanie nationala de screening pentru preventia hepatita C

02/10/2014

Campanie nationala de screening pentru preventia hepatita C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-nationala-de-screening-pentru-preventia-hepatita-c/

campanie-hivPreventia infectarii cu cu virului hepatic C este esentiala pentru Romania, considera Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, drept pentru care, la nivel national s-a dat start unei campanii de screening.

Oficialul a fost prezent joi dimineata la cel de-al XXIV-lea Congres National de Hepatologie, eveniment care se desfasoara in Bucuresti  in perioada 2-4 octombrie.

“Am demarat campania de screening pentru hepatita C la nivel national. Este prima oara cand se efectueaza acest lucru in Romania si am demarat procedura nationala de Registru pentru hepatita B si C. Le transmit tuturor ca informarea este esentiala pentru orice boala care poate fi tratata, preventia este esentiala si de aceea desfasuram aceasta campanie de screening”, a declarat ministrul Banicioiu, conform Agerpres.

Conform unui studiu epidemiologic al Fundatiei “Acad. Marin Voiculescu, aproximativ doua milioane de romani au trecut prin infectie cu virus hepatitic B si/sau C.

“O parte dintre ei au simptome si o si mai mica parte dintre ei au nevoie de tratament.

Tratamentul il primesc doar 2% dintre pacientii infectati”, a afirmat si Mihai Voiculescu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Congresul National de Hepatologie din acest an se adreseaza in special medicilor din specialitatile hepatologie, gastroenterologie, boli infectioase, epidemiologie, virusologie, oncologie, cardiologie, chirurgie generala, medicina interna si medicina de familie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: