Campanie de informare asupra importantei donarii de sange

14/06/2017

Campanie de informare asupra importantei donarii de sange

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-informare-asupra-importantei-donarii-de-sange/

Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si Societatea Nationala de Medicina Familiei lanseaza o campanie de informare cu privire la donarea de sange in Romania.

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca doar 62 de tari reusesc sa isi asigure integral resursele de sange necesare din donari voluntare (neplatite) de sange, iar 34 de tari inca depind in proportie covarsitoare de donarile platite sau cele intrafamiliale.

Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS), in colaborare cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza o noua campanie de informare asupra importantei donarii de sange in Romania, pe fondul scaderii numarului de donatori recurenti din ultimele 6 luni.

“In Romania, populatia nu este inca suficient informata asupra necesitatii de a dona,”declara Aimee Bugner, presedintele Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange.

“In general, oamenii nu cunosc cat sange este necesar pentru o interventie chirurgicala, cat sange cere un spital si cat se recolteaza in fiecare zi. Ne confruntam in prezent cu o lipsa acuta de sange in spitale, ceea ce pericliteaza in buna masura viata pacientilor critici. De aceea, consideram ca reluarea apelurilor pentru donarea de sange trebuie sa faca parte dintre prioritatile profesionistilor din sanatate.”

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza o campanie de informare  si promovare a donarii de sange impreuna cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS).

Campania cuprinde afise de informare si mobilizare a pacientilor care apeleaza la medicii de familie, precum si informatii distribuite online catre personalul medical si catre pacienti.

„Medicii de familie, primii cu care pacientii din Romania vin in contact pentru orice problema medicala sau pentru orice consultatie preventiva, sunt cei care pot consilia direct pacientii pentru donarea de sange. Ne bucuram sa ne alaturim acestei campanii!” Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Afisele de informare vor fi prezente in holurile cabinetelor medicilor de familie din toata tara.
In plus, medicii si asistentele vor explica pacientilor despre importanta donarii, despre lipsa riscurilor si despre care sunt beneficiile pentru sanatate.

SNMF isi va informa membri pe caile de comunicare deja cunoscute si va aduce la cunostinta publicului larg informatii legate de donarea de sange.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala