Campanie de diagnosticare a bolilor tiroidiene. Medicii de familie au un rol important

15/05/2018

Campanie de diagnosticare a bolilor tiroidiene. Medicii de familie au un rol important

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-diagnosticare-a-bolilor-tiroidiene-medicii-de-familie-au-un-rol-important/


Medicii endocrinologi atentioneaza ca bolile tiroidiene sunt subdiagnosticate si ca la ora actuala, hipotiroidia este cea mai frecventa in cazul femeilor din Romania.

Din cauza ca bolile tiroidiene pot fi confundate cu efectele unui stil de viata haotic, des intalnit in zilele noastre, de cele mai multe ori, hipotiroidismul nu este diagnosticat la timp.

De altfel, femeile trebuie sa-si aminteasca faptul ca normal este sa se simta bine in fiecare zi, nu obosite sau fara putere, spun specialistii.

“Glanda tiroida controleaza toate procesele metabolismului, ceea ce inseamna ca de buna functionare a acesteia depinde starea generala a organismului. De aceea, este esential ca pacientii sa mearga la medicul specialist inca de la primele semne ca energia lor, starea generala de bine sau puterea de concentrare incep sa scada. Romanii trebuie sa accepte ca normal este sa se simta bine. Oboseala continua, lipsa de energie sau starile recurente de melancolie nu sunt normale”, a declarat prof. dr. Corin Badiu, presedintele Societatii Romane de Psihoneuroendocrinologie, potrivit unui comunicat de presa.

Medicii specialisti recomanda, pe de-o parte, femeilor care au in mod curent aceste simptome sa mearga sa-si faca un control de specialitate, iar pe de alta parte, medicilor de familie sa le trimita sa-si faca investigatiile endocrinologice gratuite.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Importanta vaccinarii anti-HPV

La inceputul acestei saptamani s-a demarat o campanie nationala de constientizare a importantei depistarii afectiunilor tiroidiene, derulata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA), in parteneriat cu Administratia prezidentiala, Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF) si Societatea Romana de Endocrinologie (SRE).

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: