Campania de imunizare cu vaccinul pneumococic, blocata

04/10/2017

Campania de imunizare cu vaccinul pneumococic, blocata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-de-imunizare-cu-vaccinul-pneumococic-blocata/

Desi campania de imunizare impotriva pneumoniei, meningitei si otitei s-a anuntat cu surle si trambite si trebuia sa inceapa din septembrie, acum s-a dat la loc comanda.  

Pana cand Ministerul Sanatatii s-a organizat sa livreze vaccinul pneumococic in teritoriu, intreg procesul a fost blocat, relateaza StirileProTV.

Continut educational:

Vaccinul pneumococic ofera protectie impotriva menigitei, a pneumoniei si otitei, iar acesta este primul an in care statul era dispus sa il ofere gratuit copiilor.

Conform sursei mentionate, din cele aproximativ 480.000 de doze comandate de Ministerul Sanatatii, doar 145.000 au ajuns in Directiile de Sanatate Publica sau in cabinetele medicilor de familie. Restul comenzii a fost anulat, dupa ce licitatia a fost contestata in instanta de o companie farmaceutica. Asa ca procedura se va relua de la zero
Ministerul Sanatatii a cumparat direct de la un producator vaccinul, in loc sa faca licitatie. Un alt mare jucator din domeniu a contestat in justitie contractul si a castigat.

“Va fi reluata licitatia, dar dozele cumparate vor fi folosite” , a declarat Oana Grigore, purtator de cuvant MS, citata de Stirile ProTV.

Cele 145.000 de doze de vaccin gratuit, care deja au fost livrate Directiilor de Sanatate Publica, vor fi folosite pana la urma pentru imunizarea copiilor.

Deocamdata, oficialii nu au anuntat nici cand va avea loc noua licitatie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP | Actualizare definitii de caz pentru Covid-19

Raport OMS: Rata de descrestere mai redusa a cazurilor de Covid-19

O delegatie medicala din Romania a plecat sa ajute Slovacia in lupta cu pandemia

Sibiu | Unele cadre medicale inca locuiesc la hotel, de teama sa nu isi imbolnaveasca familiile

Conferinta de Medicina Familiei cu participare internationala – 23-27 martie 2021