Campania 1000 de zile de nutritie a fost lansata in Parlament

16/04/2014

alimentatie-sanatoasaCampania “1000 de zile de nutritie” doreste sa atraga atentia asupra importantei nutritiei in primii doi ani de viata si a felului in care o alimentatie gresita la aceasta varsta poate avea consecinte grave la varsta adulta. Proiectul “1000 de zile de nutritie” este realizat in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Pediatrie, Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului si Colegiul Farmacistilor.

80% din riscul de boli cronice este influentat de factorii de mediu

Prof.dr. Marin Burlea, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie, precizeaza ca doar 20% din riscul de boli cronice este determinat genetic, in timp ce 80% este determinat de factorii de mediu.

In acest sens, prof.dr. Marin Burlea atrage atentia ca nutritia in primele 1000 de zile este extrem de importanta, incepand de la alaptarea copilului.

Obezitatea – o problema de sanatate publica

O alimentatie gresita in primele 1000 de zile poate avea consecinte grave la varsta adulta. Statisticile arata ca 45% dintre copii prefera dulciurile in locul legumelor, fructelor si lactatelor. In acelasi timp, 43,6% dintre copii au deficiente de fier la doar un an de zile.

Obezitatea si supraponderabilitatea, in aceste cazuri, devin probleme serioase de sanatate, cu risc in diabet sau boli cardiovasculare.

Reducerea deficientelor nutritionale prin proiectul “1000 de zile de nutritie”

Campania “1000 de zile de nutritie” a debutat prin semnarea unui document oficial prin care semnatarii si-au luat angajamentul sa sustina masurile de reducere a deficientelor nutritionale si de preventie a bolilor care afecteaza starea de sanatate a populatiei.
Pentru mai multe informatii despre campania “1000 de zile de nutritie”, click aici

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Inspectia sanitara de stat din cadrul MS a dat aproape 6000 de amenzi

Numarul si tipurile de analize medicale pentru personalul din spitale va fi stabilit printr-o Hotarare de Guvern

28 de medici de familie din Covasna se apropie de pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza