Calcularea pretului la medicamente si taxa clawback amanate pentru dezbatere publica

03/03/2014

Calcularea pretului la medicamente si taxa clawback amanate pentru dezbatere publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/calcularea-pretului-la-medicamente-si-taxa-clawback-amanate-pentru-dezbatere-publica/

poza ministerul sanatatiiCalcularea pretului la medicamente alaturi de taxa clawback trebuiau sa fie pe lista de dezbatere publica saptamana trecuta. Chiar daca Eugen Nicoalescu, fostul ministru al Sanatatii, a inclus pe lista de dezbatere publica aceste doua proiecte legislative, ele au fost retrase din dezbatere.

Pana la o noua conducere a ministerului Sanatatii, cele doua documente nu vor intra in dezbatere publica

Ministerul Sanatatii a precizat ca taxa clauwback si calcularea pretului la medicamente nu au fost anulate de pe lista de dezbateri publice, ci au fost amanate.

Termenul de amanare este corelat cu stabilirea unei noi conduceri a ministerului Sanatatii.

“Nu este vorba despre o anulare, ci despre o amanare a acestei dezbateri pana in momentul in care va fi numita o noua conducere a ministerului Sanatatii, iar cadrul dezbaterii sa fie asigurat intr-un mod coerent”, a precizat ministerul Sanatatii.

ARPIM se arata ingrijorata de amanarea dezbaterilor publice

Asociara Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) isi arata ingrijorarea si nemultumirea in urma amanarii din dezbatere publica a celor doua proiecte legislative.

In acelasi timp, isi arata nedumerirea referitoare la propunerea fostei conduceri a ministerului Sanatatii de a aloca un buget cu 8% mai mare pentru compensarea medicamentelor pentru a doua parte a anului 2014.

“Acest buget era mai apropiat de nevoile reale de tratament ale pacientilor si ar fi permis si tratarea unui numar mai mare de pacienti, evitand bine-cunoscutele liste de asteptare. Cea de-a doua propunere legislativa privind formula de calcul a preturilor ar fi insemnat un semnal pozitiv in asigurarea disponibilitatii medicamentelor pe piata din Romania”, a precizat Calin Galaseanu, presedintele ARPIM.

“Pacientul roman nu isi mai permite sa astepte”

Reprezentantii ARPIM spera ca noua conducere a ministerului Sanatatii sa continue proiectele de reforma incepute de fosta conducere, in special pentru beneficiul pacientilor.

“Speram ca noua conducere a ministerului Sanatatii (…) va definitiva, in cel mai scurt timp, un sistem de sanatate centrat pe nevoile pacientilor. Pacientul roman, egal in drepturi cu cel al altor state europene, nu isi mai permite sa astepte”, a adaugat Calin Galaseanu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19