Cadrele medicale din Covasna, nemultumite din cauza tichetelor de vacanta

04/07/2019

Cadrele medicale din Covasna, nemultumite din cauza tichetelor de vacanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cadrele-medicale-din-covasna-nemultumite-din-cauza-tichetelor-de-vacanta/

Angajatii spitalelor din judetul Covasna sunt pentru ca nu au primit nici in acest an tichete de vacanta, potrivit liderului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

El precizeaza ca negocierile purtate in ultimele luni cu managerii spitalelor, precum si cu conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate nu au dus la niciun rezultat. Acum urmeaza demersuri pentru convocarea Comisiei de Dialog Social de pe langa Prefectura Covasna.

De asemenea, el mai spune ca ca sistemul sanitar covasnean este subfinantat, dovada si faptul ca spitalele au acumulat datorii catre furnizori si nu au putut acorda tichetele de vacanta.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

“Dupa cum arata finantarea, nu vad bine situatia mai ales din octombrie, noiembrie, decembrie, cand va trebui sa platim si gaz, trebuie sa platim mai multa energie electrica (…) Daca se va continua in acest sistem de finantare, prin luna octombrie, noiembrie o sa fim in situatia sa spunem pacientului, ca acum opt-noua ani de zile, ‘du-te pana la farmacia din colt si ia, te rog frumos, ata de sutura, tifon si asa mai departe’ (…) Eu spun ca finantarea e precara. Voi cere convocarea Comisiei de dialog social si voi transmite si un memoriu catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru ca nu mai inteleg nimic (…) Avem o ordonanta care stipuleaza clar ca in cursul anului toti bugetarii beneficiaza de vouchere de vacanta (…) Noi nu cerem Casei de Asigurari bani pentru vouchere, ci spunem ca trebuie asigurata finantare pentru ca spitalul sa isi permita sa dea toate drepturile stabilite de lege, nimic mai mult (…) Eu spun foarte clar ca nu managerii spitalului din judet sunt vinovati de aceasta situatie, in conditiile in care spitalele au ramas cu acelasi buget din anul 2017, ba chiar mai mic cu 1%”, a declarat Vasile Neagovici, conform Agerpres.

Liderul Sanitas spune ca ‘nu da vina’ nici pe Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, ci pe Casa Nationala, care imparte banii.

De altfel, el a mai afirmat ca va apela la instanta pentru acordarea drepturilor cuvenite salariatilor si nu exclude nici varianta unui protest la Bucuresti.

Etichete: tichete de vacanta, cadre medicale, sanitas, spital covasna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: