Cadre universitare de la Facultatea de Medicina si Farmacie Galati, trimise in judecata de DNA

26/04/2022

Cadre universitare de la Facultatea de Medicina si Farmacie Galati, trimise in judecata de DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cadre-universitare-de-la-facultatea-de-medicina-si-farmacie-galati-trimise-in-judecata-de-dna/

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, patru medici stomatologi, doi fiind cadre universitare la Facultatea de Medicina si Farmacie – Universitatea “Dunarea de Jos” Galati, au fost trimisi in judecata intr-un dosar in care sunt acuzati de coruptie privind fraudarea unui examen.

Potrivit unui comunicat la DNA, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Sincar Dorina Cerasella, in calitatile mentionate, ar fi pretins, in mod direct, cate 2.000 euro (sau echivalentul in lei) de la trei medici rezidenti, candidati la examenul de medic specialist in disciplina parodontologie, sustinand ca, prin influenta avuta asupra celorlalte doua membre ale comisiei de examen, le va determina sa faciliteze promovarea, in mod fraudulos, a respectivului examen si implicit obtinerea titlului de medic specialist parodontolog de catre cei trei rezidenti.

Intre cei trei medici rezidenti s-a aflat si inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Sincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsa in legatura cu cele mentionate anterior.

In plus, in zilele de 13-15 noiembrie 2021, presedinta comisiei de examen Sincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, in avans si in mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinica si practica) si rezolvarea/realizarea lor, desi acestea erau informatii nedestinate publicitatii. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a sustinut si promovat atat proba clinica (avand de rezolvat chiar unul dintre cele doua cazuri clinice ce ii fusesera anterior furnizate), cat si proba practica (avand de rezolvat intocmai manopera medicala ce ii fusese anterior divulgata).

In actiunile sale de pretindere, primire si oferire de informatii nedestinate publicitatii, inculpata Sincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinita de inculpata Grecu Gina Paunita, in calitate de secretar al comisiei de examen.
In acelasi context, in perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Sincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea si ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensa de la inculpatul Miuta Caius Calin, care promovase examenul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galati cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

De asemenea, s-a mai solicitat instantei de judecata anularea certificatului de medic specialist in parodontologie, obtinut de inculpata Zalimov Antoanela Andreea in modalitatea de mai sus.”, mai transmite DNA.

In cauza, procurorii fac precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Etichete: facultatea de medicina si farmacie galati, DNA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: