Busoi: Trebuie sa digitalizam sau sa oferim solutii digitale la cel putin 200 de spitale publice

23/02/2023
Busoi: Trebuie sa digitalizam sau sa oferim solutii digitale la cel putin 200 de spitale publice

Busoi: Trebuie sa digitalizam sau sa oferim solutii digitale la cel putin 200 de spitale publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/busoi-trebuie-sa-digitalizam-sau-sa-oferim-solutii-digitale-la-cel-putin-200-de-spitale-publice/

Cel putin 200 de spitale publice din Romania urmeaza a fi digitalizate cu fonduri europene din PNRR, potrivit europarlamentarului Cristian Busoi.

“Este in acest moment un proces de consultare la nivelul Ministerului Sanatatii o componenta a PNRR privind digitalizarea spitalelor. Cel mai probabil apelul de depunere a proiectelor va incepe la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Trebuie sa digitalizam sau sa oferim solutii digitale la cel putin 200 de spitale publice. Aceasta este acesta este jalonul din PNRR. Acesta este obiectivul pe care trebuie sa il atingem, fiind vorba de spitale, de un numar semnificativ de spitale, aproape jumatate din totalul spitalelor publice din Romania”, a declarat Cristian Busoi, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, vor putea fi depuse proiecte in valoare de maxim 500.000 de euro pentru spitalele mai mici, respectiv un milion de euro pentru spitalele universitare, judetene, de urgenta si anumite institute regionale.

“Dar chiar daca, poate, cu acest buget nu se poate face o digitalizare totala, conform secolului in care traim, (…) totusi, anumite imbunatatiri pe care sa le simta medicii si pacientii se pot realiza, inclusiv digitalizarea procesului de scriere a foilor de observatii, de integrare a unor analize care se fac in laborator, in centrul de imagistica, (…) chiar cu dosarul electronic al pacientului. (…) Toate aceste lucruri sunt eligibile conform proiectului din PNRR si cred ca spitalele isi vor imbunatati intr-un fel activitatea din acest.de vedere”, a mai precizat Busoi.

Europarlamentarul a adaugat ca Programul Operational Sanatate este o componenta de digitalizare, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene urmand sa vina cu precizari, privind autoritatile sau persoanele eligibile pentru a accesa acesti acesti bani.

Etichete: digitalizare spitale, PNRR, cristian busoi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: