Bugetul Ministerului Sanatatii se va majora

27/05/2016

Bugetul Ministerului Sanatatii se va majora

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bugetul-ministerului-sanatatii-se-va-majora/

msBugetul Ministerului Sanatatii se va majora si la rectificarea aceasta si la rectificarea din toamna.

Intrebat la postul de radio Europa FM daca la rectificare va fi majorat bugetul Ministerului Sanatatii, Vasile Dincu a raspuns:

“Cu siguranta se va majora si la rectificarea asta si la rectificarea din toamna, daca va fi necesar. Am declarat ca prioritate, premierul a anuntat ca este o prioritate in acest moment si din perspectiva salarizarii. Se face si un prim pas in ceea ce priveste uniformizarea in sistemul de salarizare din Romania, pentru ca erau foarte multe discrepante”.

El a adaugat ca exista resurse bugetare pentru sistemul de sanatate.

“Nimic nu este prea scump cand este vorba de sanatate. Putem sa facem chiar imprumuturi daca este cazul, dar nu este cazul pentru ca vom avea resurse bugetare pentru sistemul de sanatate. Sanatatea nu este un cost, noi o privim ca o investitie si o investitie care aduce beneficii pe urma”, a afirmat Dincu, citat si de Agerpres.

De asemenea, tot la Europa FM, vicepremierul a precizat si ca Guvernul are in vedere mai multe lucruri in ceea ce priveste sistemul de sanatate, inclusiv un program de finantare pentru pregatirea unor tipuri de specialitati care nu exista in spitale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: