Bugetul CNAS va fi suplimentat in mod repetat pana la sfarsitul anului

20/11/2023
Bugetul CNAS va fi suplimentat in mod repetat pana la sfarsitul anului

Bugetul CNAS va fi suplimentat in mod repetat pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bugetul-cnas-va-fi-suplimentat-in-mod-repetat-pana-la-sfarsitul-anului/

Bugetul CNAS urmeaza sa fie suplimentat in mod repetat, astfel incat pana la sfarsitul anului sa fie asigurata finantarea necesara serviciilor medicale, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Totodata, el declarat pentru B1Tv, ca bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu 1,7 miliarde de lei, desi CNAS solicitase 4,2 miliarde, deoarece acestea au fost disponibilitatile existente la bugetul de stat la momentul respectiv.

“Din discutiile pe care le-am avut eu la nivelul Guvernului – am discutat si cu presedintele CNAS, dr. Baciu, inteleg ca aceste suplimentari vor fi secventiale, repetate, incat pana la sfarsitul anului sa asigure finantarea integrala a serviciilor, atat in spitale, cat si pentru medicamente compensate si gratuite si pentru programe de sanatate. Sigur ca poti adopta decizii de suplimentare a bugetului din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului sau din alte surse, in mod repetat; chiar daca aceste suplimentari sunt mai dese si rezultatul final este acelasi din punct de vedere al acoperirii sumelor necesare, atunci cred ca lucrurile vor intra pe un fagas normal”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca CNAS finanteaza spitalele in baza contractelor incheiate, iar alocarea de 1,7 miliarde de lei va ajunge in aceste zile la unitatile medicale.

Etichete: bugetul cnas, suplimentari buget cnas, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Steluta Botocan says:

    Inteleg serviciile medicale ale spitalelor……dar ale medicilor de familie?daca imi este permis sa intreb….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: