Bucuresti: Testari gratuite pentru depistarea astmului

07/05/2018

Bucuresti: Testari gratuite pentru depistarea astmului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-testari-gratuite-pentru-depistarea-astmului/


In luna mai, anul acesta, specialistii din toata lumea marcheaza a 20-a editie a Zilei Internationale de Lupta Impotriva Astmului.

La Bucuresti, in perioada 12-13 mai, in Parcul Tineretului, se vor realiza spirometrii gratuite pentru populatie. Testarile vor avea loc  intre orele 9.00-17.00, la intrarea dinspre Cafeneaua Actorilor.

Editia 2018 a campaniei de informare si educare, numita „Niciodata prea devreme, niciodata prea tarziu. Orice moment este potrivit pentru abordarea bolilor cailor respiratorii”, organizata de Societatea Romana de Pneumologie ISRP), se desfasoara in perioada 4-13 mai.

Astmul este controlabil

Conform celui mai recent studiu al Societatii Europene de Pneumologie (ERS), in fiecare saptamana, 1 din 5 pacienti cu astm sever sufera o criza atat de grava, incat nu poate solicita ajutor. Aceste lucruri, spun specialistii, se intampla, fiindca pacientii nu stiu ca pot duce o viata normala daca isi iau tratamentul si evita factorii de risc.

6% dintre romani sunt diagnosticati cu astm

In Romania, conform specialistilor de la SRP, intre 800.000-1.000.000 de pacienti sunt diagnosticati cu astm, adica aproximativ 6% din intreaga populatie. Conform unui Document al Societatii Europene de Pneumologie, la nivel european, numarul de persoane cu astm bronsic ajunge la 30.000.000, iar dintre acestia, aproape 20% sufera de astm sever. La nivel mondial, peste 235 de milioane de persoane au astm

Continut educational:

De asemenea, conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 235 de milioane de persoane sufera de astm bronsic.

“Anul acesta, specialistii din toata lumea marcheaza a 20-a editie a Zilei Internationale de Lupta Impotriva Astmului. In acest rastimp, la nivel mondial s-au intreprins numeroase actiuni menite sa imbunatateasca viata persoanelor cu astm. De peste 10 ani, Societatea Romana de Pneumologie organizeaza actiuni de informare si prevenire a astmului, iar efectele sunt incurajatoare: tot mai multi pacienti sunt dornici sa afle mai multe informatii despre bolile respiratorii, iar tot mai multi cer sa faca o spirometrie chiar si la un control de rutina. Si in acest an, in weekendul 12-13 mai locuitorii Bucurestiului pot merge sa isi faca spirometrii gratuite in Parcul Tineretului”, a declarat in cadrul unui conferintei de presa, prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara