Bucuresti: Suplimentarea echipajelor care efectueaza teste si prelevare de probe de la suspecti de Covid-19

02/11/2020

Bucuresti: Suplimentarea echipajelor care efectueaza teste si prelevare de probe de la suspecti de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-suplimentarea-echipajelor-care-efectueaza-teste-si-prelevare-de-probe-de-la-suspecti-de-covid-19/

Premierul Ludovic Orban si primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, au anuntat o suplimentare a echipajelor care efectueaza teste si prelevare de probe de la oamenii suspecti de infectare cu noul coronavirus. Cei doi au au vizitat la fonalul saptamanii trecute Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

Premierul a precizat ca in Bucuresti se constata o crestere foarte mare a oamenilor care suna la numarul 112 si i-a indemnat pe bucuresteni sa apeleze doar daca au o urgenta.

”Este bine sa sune la 112 doar daca, dupa consultarea medicului de familie, se constata ca exista intr-adevar simptome care sa indice faptul ca e posibil sa fie infectati. In momentul de fata, trebuie sa recunoastem ca ne confruntam cu o crestere foarte mare a apelurilor la 112. 112 este in general un serviciu de raspuns la urgente, la situatii care reclama o interventie imediata.(…) Deci recomandarea mea catre cetateni este sa apeleze la 112 doar atunci cand intr-adevar, dupa ce medicul de familie, daca nu-i da alta solutie, ii recomanda sa apeleze la serviciul de urgenta”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Potrivit surasei citate, si Nicusor Dan a adaugat ca exista o suprasolicitare a Ambulantei din cauza numarului foarte mare de persoane care urmau sa fie testate, astfel incat a dispus detasarea de personal de la administratia spitalelor din Primarie catre Ambulanta.

De asemenea, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, Alis Grasu, a declarat ca, incepand de luni, 30 de echipaje vor merge numai la consultatii si recoltari, fiind crescuta capacitate de interventie pe timp de zi. De asemenea, au fost angajate 70 de persoane, dintr-un total de 141 programat.

Etichete: personal ambulanta, recoltare probe suspecti covid, apel 112 coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical