Bucuresti: Se incepe testarea gratuita pentru Covid-19 a personalului didactic

10/09/2020
Bucuresti: Se incepe testarea gratuita pentru Covid-19 a personalului didactic

Bucuresti: Se incepe testarea gratuita pentru Covid-19 a personalului didactic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-se-incepe-testarea-gratuita-pentru-covid-19-a-personalului-didactic/

Primaria Capitalei anunta inceperea testarii gratuite a personalului didactic si a celui auxiliar din unitatile de invatamant din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al PMB, joi, la ora 15,00, se deschide aplicatia online (https://testamcovid.assmb.ro) pentru inscrierea in proiectul ‘Testam pentru a salva economia si locurile de munca’.

“Sprijinul financiar in valoare de 200 lei/beneficiar – decontat de ASSMB direct unitatilor sanitare care realizeaza testarea, afiliate proiectului – este acordat angajatilor farmaciilor, celor din domeniul alimentatiei publice, reprezentantilor mass-media, angajatilor firmelor de curierat, precum si personalului didactic si personalului auxiliar care isi desfasoara activitatea in unitatile de invatamant din ciclul prescolar, primar, gimnazial si liceal din Bucuresti, care vor solicita participarea, in mod voluntar, la efectuarea testarii RT-PCR, in vederea depistarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2”, scie in comunicatul transmis de Primaria Municipiului Bucuresti.

Personalul didactic si auxiliar din Capitala care doreste sa beneficieze de testarea gratuita RT-PCR se poate inscrie pe site-ul www.assmb.ro, la sectiunea dedicata proiectului ‘Testam pentru a salva economia si locurile de munca’, urmand pasii indicati in aplicatia de inscriere aflata la adresa de Internet – https://testamcovid.assmb.ro.

Potrivit sursei citate, pentru a fi eligibila in vederea testarii RT-PCR in cadrul proiectulu, o persoana nu trebuie sa se afle in categoriile definitiilor de caz COVID-1, asa cum sunt stabilite de Institutul National de Sanatate Publica.

Rezultatele pozitive ale testarilor vor fi raportate de catre unitatea medicala care a efectuat testarea la INSP si la directiile de sanatate publica, fiind urmata procedura stabilita legal pentru astfel de cazuri. In situatia in care rezultatul testului este incert, retestarea se va face in mod gratuit de catre unitatea medicala afiliata.

Etichete: testare gratuita covid, testare personal didactic bucuresti, testare gratuita profesori bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Nica Veronica says:

    Bună ziua! Mă numesc Nica Veronica sunt in auto izolare si aș dori sa stiu daca pot face testul gratuit.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: