Bucuresti: S-au repartizat primele locuinte de serviciu destinate cadrelor medicale

20/09/2019

Bucuresti: S-au repartizat primele locuinte de serviciu destinate cadrelor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-s-au-repartizat-primele-locuinte-de-serviciu-destinate-cadrelor-medicale/

Au fost inmanate cheile primelor locuinte de serviciu destinate cadrelor medicale care lucreaza in spitalele administrate de Primaria Capitalei, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Spitalul Coltea.

Primarul Gabriela Firea a precizat ca, pana in prezent, Municipalitatea a achizitionat 177 de apartamente cu trei camere, doua camere sau garsoniere, dar ca programul prevede un total de 600 de apartamente, pentru care este estimat un necesar de 20 de milioane de lei. Locuintele de serviciu au chirii cuprinse intre 97 si 110 lei.

“Astazi, practic, inmanam primele chei, iar de luna viitoare incepem urmatoarea procedura, fiindca dorim sa le achizitionam pe toate cele 600, ca sa acoperim toate cererile de la acest moment. Am primit si aceasta intrebare: daca vor fi de la anul cereri suplimentare, daca le vom acoperi. Raspunsul este: categoric, da. Pe masura ce aceia care solicita aceste case capata incredere, cred ca vor fi si mai multe solicitari. Eu va spun sincer ca au fost medici, asistente care mi-au spus: ‘nu m-am inscris in program pentru ca nu am crezut ca se va intampla”, a afirmat Gabriela Firea conform Agerpres.

De asemenea, premierul Viorica Dancila si-a exprimat speranta ca exemplul administratiei bucurestene sa fie preluat si de alte comunitati.

“Pentru Guvernul Romaniei, sanatatea reprezinta o prioritate. Daca primul nostru obiectiv a fost sa marim salariile cadrelor medicale, sa marim salariile medicilor, pentru ca sa ramana in Romania, sa nu mai profeseze aceasta meserie valoroasa in alte tari si sa doreasca sa ramana acasa, acest lucru trebuie dublat si de alte masuri. Atat construirea de spitale, modernizarea si reabilitarea spitalelor, dar si dotarea cu aparatura”, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila.

Continut educational:

Prezenta la ceremonia de inmanare a cheilor, ministrul Sorina Pintea a declarat ca miercuri a avut o intalnire la Ambasada Romaniei din Copenhaga unde a fost intrebata ce face statul roman pentru a-i pastra pe medici in tara.

“Si mi-a fost foarte usor sa le spun: s-au majorat salariile. Maine (joi – n.r.) Primaria Capitalei va inmana chei unor medici, unor asistenti medicali pentru a avea locuinte. Reactia a fost foarte pozitiva si eu sper ca cei care s-au gandit sa plece sa nu o faca, iar cei care sa gandesc sa revina sa o faca”, a afirmat Pintea, conform sursei citate.

Etichete: locuinte medici, locuinte cadre medicale, locuinte medici bucuresti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: