Bucuresti: Pasari cu gripa aviara in Parcul Tineretului

22/02/2017

Bucuresti: Pasari cu gripa aviara in Parcul Tineretului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-pasari-cu-gripa-aviara-in-parcul-tineretului/

PASARI-GRIPA-AVIARA

Doua pasari gasite moarte in data de 15 februarie in Parcul Tineretului din Capitala, au ridicat suspiciuni. In urma analizelor de laborator, in data de 20 februarie a fost confirmata gripa aviara.

“In data de 15 februarie reprezentantii ALPAB au gasit doua pasari decedate in Parcul Tineretului, si, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, iar specialistii ANSVSA au prelevat probele necesare. Ulterior, in data de 20 februarie, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) a fost instiintata ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice. Pe cale de consecinta, conform responsabilitatilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor doua pasari”, a precizat Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa.

De asemenea, institutia a mentionat ca in urma dispozitiilor emise la inceputul acestei luni de primarul general, Gabriela Firea, reprezentantii Municipalitatii au luat toate masurile necesare pentru evitarea raspandirii acestui virus.

In urma infiintarii celulei de criza la nivelul Primariei Capitalei, ALPAB a supravegheat populatiile de pasari salbatice, in special pasarile de apa, din parcurile pe care le administreaza.

“Potrivit medicilor, desi nu exista un risc imediat de transmitere la om, autoritatile trebuie sa ia toate masurile care se impun conform legislatiei internationale, pentru a impiedica aparitia unui virus gripal recombinat (adica virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populatia umana”, a mai precizatĀ  institutia in comunicat.

PeĀ  data de 10 februarie, Primaria Sectorului 1 a anuntat ca a fost interzisa comercializarea de pasari si oua de catre producatorii individuali in toate pietele din sectorul 1, pentru o perioada de 30 de zile.

Masura a fost luata dupa ce un buletin de analiza a confirmata gripa aviara la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita in aval de barajul Straulesti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: