Bucuresti: manifestari ce marcheaza Ziua Internationala a Autismului

02/04/2013

Bucuresti: manifestari ce marcheaza Ziua Internationala a Autismului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-manifestari-ce-marcheaza-ziua-internationala-a-autismului/

poza copii in aer liber2 aprilie este dedicata Zilei Internationale a Autismului, data stabilita oficial de Organizatia Natiunilo Unite (ONU) in urma cu 5 ani. Pentru marcarea acestei zile la nivel mondial organizatiile nonguvernamentale ce se dedica sustinerii cauzei persoanelor afectate de autism organizeaza actiuni si manifestari ce au rolul de a atrage atentia asupra acestei afectiuni intalnita la 1 din 100 de persoane.

In Bucuresti vor fi desfasurate actiuni menite sa marcheze aceasta zi si sa aduca in atentia tuturor importanta pe care cunoasterea si intelegerea acestei afectiuni o au.

  • Primaria Bucurestiului va desfasura caravana “Constientizeaza Autismul”, la care vor participa voluntar 30 de elevi din liceele sectorului 3, ce vor purta tricouri cu sigla campaniei si care vor imparti flyere cu mesajele campaniei la sediile unor institutii din Bucuresti.
  • La Casa Artelor va fi pusa in scena piesa de teatru “Pupaza din Tei”, in cadrul unei seri caritabile, la finalul careia fondurile adunate vor fi destinate sustinerii serviciilor gratuite de la Centrul Malin de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Terapeutica in Autism, care va fi deschis in sectorul 3 la inceputul lunii mai.
  • Intre orele 14.00-16.00 la Afi Palace Cotroceni Asociatia “Impreuna Pas cu Pas” va desfasura o activitate specifica, in care vor fi distribuite materiale de informare despre autism, vor fi prezentate spre vanzare obiecte decorative realizate de bolnavii de autism in cadrul orelor de art-terapie, iar cei prezenti vor avea ocazia sa interactioneze cu copiii cu autism si sa discute cu specialistii despre aceasta afectiune.
  • La Centrul Cultural Casa Eliad, incepand cu ora 18.00 vor avea loc o serie de evenimente, sub genericul “Artistul din spatele autismului”, organizate de Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) in parteneriat cu Primaria Sectorului 3. Programul va include: concert de pian sustinut de un tanar cu autism, o expozitie de pictura cu vanzare, semnata de un copil diagnosticat cu aceeasi tulburare, precum si un stand de prezentare a unor produse realizate de un adolescent cu autism. Evenimentul se va incheia cu documentarul realizat de ANCAAR – “Omul din spatele autismului”.

 “Ziua Internationala a Constientizarii Autismului ne ofera ocazia sa informam publicul larg cu privire la ce este autismul si cum se poate trai cu el, crescand astfel gradul de implicare sociala in ceea ce priveste copiii cu autism. Dorim ca parintii sa fie pregatiti sa recunoasca simptomele acestei tulburari si sa inceapa terapia pentru cei mici cat mai devreme, astfel incat sansele de recuperare sa fie mari. Totodata, ne dorim ca oamenii sa cunoasca nevoile copiilor cu autism si ale familiilor acestora si problemele cu care se confrunta in ceea ce priveste integrarea in scoli si in societate. Oamenii trebuie sa isi schimbe perceptia si atitudinea privitoare la copiii afectati de aceasta tulburare severa de dezvoltare”, declara presedintele Asociatiei ”Impreuna Pas cu Pas”, Nicoleta Burlacu,  intr-un comunicat de presa.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: