Bucuresti | In Sectorul 6 se va construi un spital generalist in valoare de 145,8 miloane de euro

17/04/2024
Bucuresti | In Sectorul 6 se va construi un spital generalist in valoare de 145,8 miloane de euro

Bucuresti | In Sectorul 6 se va construi un spital generalist in valoare de 145,8 miloane de euro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-in-sectorul-6-se-va-construi-un-spital-generalist-in-valoare-de-1458-miloane-de-euro/

Consilierii Sectorului 6 au aprobat doua proiecte privind finantarea construirii unui spital generalist pe bulevardul Timisoara din Capitala.

“Vom cere, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), un grant nerambursabil de aproape 2 milioane de euro, pentru servicii de management si proiectare pe spitalul pe care il vom ridica pe bd. Timisoara nr. 101E. In plus, garantia pentru cei 73 milioane de euro primiti de la Banca va fi acoperita de Comisia Europeana. Pana acum, ea venea din bugetul local al Sectorului 6. Gaseam bani pentru acest proiect, pentru cat de matur este, pe piata interna. Am tinut mortis sa lucram cu o banca internationala, ca sa nu existe dubii in privinta achizitiei de servicii si in procedurile de atribuire a acestor bani. Sunt multi bani. De aceea a durat si mai mult”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Potrivit edilului, Spitalul din Timisoara nr. 101E este primul spital generalist din Bucuresti, construit de o autoritate publica in ultimii 34 de ani.

“Va costa 145,8 miloane de euro, iar Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va asigura jumatate din suma printr-un credit extern rambursabil. Mai avem un singur document de obtinut: hotararea de guvern care permite infiintarea lui. Apoi, vom putea semna actele cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si incepe procedurile de ridicare a spitalului.”, a mai completat edilul.

Viitorul Spital din Sectorului 6 al Capitalei va avea:

• o suprafata de 30.000 de mp;
• 307 de paturi, din care 257 cu spitalizare continua si 50 cu spitalizare de zi;
• 10 sectii: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrica, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensiva, Unitate Cardiaca, Neonatologie si Chirurgie;
• 8 sali de operatii, 7 sali de nastere, 75 de cabinete medicale si compartiment de primiri urgente.

Sursa: Primaria Sectorului 6/ FB

Etichete: spital sectorul 6, spital generalist bucuresti, ciprian ciucu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: