Bucuresti: Centru modern de radioterapie, la SUUB, in cel mult doi ani

26/11/2019

Bucuresti: Centru modern de radioterapie, la SUUB, in cel mult doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-centru-modern-de-radioterapie-la-suub-in-cel-mult-doi-ani/

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a anuntat ca aici, in cel mult doi ani, va fi deschis cel mai modern centru de radioterapie public din tara.

Continut educational:

“Astazi am predat amplasamentul catre constructor si, in cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din tara, de care vor beneficia bolnavii cu afectiuni oncologice. Avand in vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de radioterapie pe care-l construim si-l dotam va permite pacientilor oncologici sa efectueze tratamente moderne intr-un singur loc, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze in alte unitati medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat si amenajat conform standardelor europene, unde specialistii nostri vor folosi tratamente de ultima generatie si aparatura de inalta performanta, totul in beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a declarat managerul SUUB, Adriana Nica, potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale.

Lucrarea va fi executata, conform contractului, in termen de maximum doi ani, iar in zilele urmatoare vor sosi utilajele care vor incepe lucrarile, relateaza si Agerpres.

Potrivit sursei citate, centrul va avea doua acceleratoare, un computer tomograf simulator, un dispozitiv de investigatie prin rezonanta magnetica, dar si brahiterapie.

Etichete: radioterapie, tratament oncologic, spitalul universitar de urgenta bucuresti, SUUB, radioterapie decontata de casa de asigurari

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional