Bucuresti: Centru modern de radioterapie, la SUUB, in cel mult doi ani

26/11/2019

Bucuresti: Centru modern de radioterapie, la SUUB, in cel mult doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-centru-modern-de-radioterapie-la-suub-in-cel-mult-doi-ani/

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a anuntat ca aici, in cel mult doi ani, va fi deschis cel mai modern centru de radioterapie public din tara.

Continut educational:

“Astazi am predat amplasamentul catre constructor si, in cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din tara, de care vor beneficia bolnavii cu afectiuni oncologice. Avand in vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de radioterapie pe care-l construim si-l dotam va permite pacientilor oncologici sa efectueze tratamente moderne intr-un singur loc, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze in alte unitati medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat si amenajat conform standardelor europene, unde specialistii nostri vor folosi tratamente de ultima generatie si aparatura de inalta performanta, totul in beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a declarat managerul SUUB, Adriana Nica, potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale.

Lucrarea va fi executata, conform contractului, in termen de maximum doi ani, iar in zilele urmatoare vor sosi utilajele care vor incepe lucrarile, relateaza si Agerpres.

Potrivit sursei citate, centrul va avea doua acceleratoare, un computer tomograf simulator, un dispozitiv de investigatie prin rezonanta magnetica, dar si brahiterapie.

Etichete: radioterapie, tratament oncologic, spitalul universitar de urgenta bucuresti, SUUB, radioterapie decontata de casa de asigurari

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat