Brasov: Ancheta epidemiologica despre cazurile de meningita

19/06/2017

Brasov: Ancheta epidemiologica despre cazurile de meningita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/brasov-ancheta-epidemiologica-despre-cazurile-de-meningita/

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP a trimis o echipa pentru a face o ancheta epidemiologica, impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Brasov, a precizat consilierul onorific al ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Referitor la situatia inregistrata la Brasov, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile precizeaza ca, dupa inregistrarea unui deces, probabil cauzat de o infectie meningococica, a trimis de ieri — 16 iunie — o echipa la Brasov pentru a realiza o ancheta epidemiologica, impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Brasov. Marea majoritatea ai contactilor persoanei decedate au fost consultati la Spitalul Boli Infectioase Brasov. Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezinta un simptom febril, cefalee si unii dintre ei varsaturi au fost internati la aceasta unitate sanitara”, a declarat Dr. Alexandru Rafila conform Agerpres.

Potrivit acestuia starea de sanatate a celor 18 persoane este buna, ei aflandu-se sub tratament medical de specialitate.

“Contactii au primit profilaxie antibiotica specifica, iar autoritatile sanitare sunt pregatite, daca va fi cazul, sa trateze eventualii pacientii atat in Brasov cat si in unitati sanitare din Bucuresti”, a mai spus consilierul ministrului Sanatatii potrivit sursei mentionate.

El a precizat ca probele biologice de la pacientul decedat, dar si de la alte persoane internate la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov au fost trimise la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” pentru precizare de diagnostic.

Reamintim ca un adolescent de 17 ani a murit saptamana trecuta de meningita, iar alti minori sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase, suspectati de aceeasi boala.

Medicii de familie pot accesa Metodologia de supraveghere in boala meningococica, AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU