Botosani: Medici sanctionati pentru nerespectarea protocoalelor terapeutice

05/06/2019

Botosani: Medici sanctionati pentru nerespectarea protocoalelor terapeutice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/botosani-medici-sanctionati-pentru-nerespectarea-protocoalelor-terapeutice/

Patru medici de familie si alti cativa medici specialisti de la Spitalul Judetean au fost sanctionati de Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, ca urmare a nerespectarii protocoalelor terapeutice, relateaza Monitorul de Botosani. Controalele au fost efectuate la 16 medici de familie din judet.

“Acestora le-au fost imputate retete de 11.400 lei pentru nerespectarea protocoalelor terapeutice. De asemenea, a fost un control in ambulatoriul de specialitate si s-au imputate retete de aproximativ 7000 lei pentru nerespectarea protocoalelor de catre medicii specialisti. Sunt medicamente care se prescriu doar cu scrisoare medicala de la medicul specialist, ori medicii au prescris aceste medicamente fara a avea avea aceasta scrisoare medicala ori le-au prescris in conditiile in care medicii de familie nu au voie sa prescrie aceste medicamente”, a declarat Carmen Nicolau, presedinte director general al CAS Botosani, citata de Monitororul de Botosani.

Conform sursei citate, in perioada ianuarie-aprilie, Casa de Asigurari de Sanatate Botosani a efectuat 30 de controale la furnizorii de servicii medicale.

Etichete: medici sanctionati, medici de familie botosani, sanctiuni medici, protocoale terapeutice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: