Botosani: Intarzieri la vaccinare din cauza lipsei medicilor de familie

01/10/2019
Botosani: Intarzieri la vaccinare din cauza lipsei medicilor de familie

Botosani: Intarzieri la vaccinare din cauza lipsei medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/botosani-intarzieri-la-vaccinare-din-cauza-lipsei-medicilor-de-familie/

Lipsa medicilor de familie reprezinta una dintre principalele cauze care genereaza intarzieri in vaccinarea populatiei din judetul Botosani, inclusa in Programul National de Vaccinare, potrivit unui raport intocmit de Directia de Sanatate Publice (DSP) Botosani, relateaza Agerpres.

Potrivit documentului citat, in judetul Botosani exista sapte comune care nu dispun de medici de familie, iar populatia din aceste zone intra in aria de acoperire a medicilor din comunele invecinate.

“O cauza a cresterii numarului de restantieri o reprezinta lipsa medicilor de familie in unele localitati. Din discutiile purtate cu reprezentantii Colegiului Medicilor Botosani, in ultimii trei ani nu a fost inregistrata nicio solicitare din partea unor medici de familie noi pentru a infiinta cabinete medicale in judet”, se arata in raportul DSP Botosani conform sursei citate.

Alte cauze care stau la baza nevaccinarii sunt neprezentarea populatiei la medicii de familie si schimbarea frecventa a domiciliilor sau a datelor de contact ale persoanelor care trebuie vaccinate. In cazul copiilor, o cauza o reprezinta si plecarea in strainatate a parintilor, fara a anunta medicul de familie.

La nivelul judetului Botosani, vaccinarea se realizeaza prin intermediul a 155 de medici de familie vaccinatori.

Etichete: medici de familie botosani, vaccinare botosani, posturi medici de familie botosani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: